KALAPAIKKAOPAS

Loppijärvi ja Kaartjärvi – suurhaukea uistellen

Kookkaan ja matalan Loppijärven pääsaalis on hauki. Haukijahtiin kannattaa varata kunnon välineet, sillä yli viiden kilon kalat eivät ole harvinaisia.

Erityisen hyvin Loppijärven hauille ja kuhille kelpaavat Jesse-uistimen, Rapalan ja Nils Masterin ahvenkuvioiset vaaput. Suosituin pyyntitapa on uistelu, mutta pintaan ulottuvien vesiheinien vuoksi uistelu ei järven kaikissa osissa onnistu. Paras pyyntipaikka on noin kuuden metrin syvännealue, joka sijaitsee järven pohjoisosassa Isosaaren lounaispuolella. Hauki viihtyy vedeltään hyvälaatuisen Loppijärven muissakin osissa, mutta välineeksi kannattaa silloin valita heittouistin. Rantojen mataluuden ja vesikasvien vuoksi vene on Loppijärven kalastajalle lähes välttämättömyys.

Järvi on tunnettu myös ahvenistaan, mutta niiden koko on vaihdellut suuresti vuosien varrella. Tällä hetkellä kanta on runsas, mutta saalis pääosin pienikokoista. Talvella ehdoton väline ahventen huijaamiseen on tapsipilkki, jossa mormyska, värikoukku tai muu syötti on ripustettu 5–10 cm:n siimanpätkään pystypilkin alapuolelle. Loppijärven syvänteellä harrastetaan myös ahventen venepilkintää.

Kaartjärvi sijaitsee Loppijärven läheisyydessä, mutta on erityyppinen kalastuspaikka. Järvi on niukkaravinteinen ja melko kirkasvetinen. Siellä tavataan haukea, kuhaa, siikaa ja jopa taimenia. Kaartjärvi tunnetaan hyvänä uisteluvetenä.


KALASTUSLUVAT:

Loppijärvi ja Kaartjärvi kuluvat Lopen kalatalousalueen yhtenäislupa-alueeseen, joka käsittää useita alueen järviä.

Vuosilupa 25 €/hlö. Viikkolupa 10 €/hlö. Luvalla voi käyttää neljää vapaa ja viehettä sekä onkia perholla tai heittokoholla järvialtailla. Alueelle saa myös kilpailulupia.

Lupien myyntipaikat:

  • Ostaluvat.fi
  • Eräloppi Oy, puh. 020 785 0210, Lopen kirkonkylä
  • Shell Loppi A. Pirttilä, puh. (019) 4402 70, Jokiniemi
  • Nylund Sajaniemi, puh. 040 867 4066
  • Vähikkälä Suvipuoti, Vähikkäläntie 721, 12450 Vähikkälä
  • Neste Uotila, puh. (019) 4432 49, Läyliäinen
  • Korkiakosken uistin, puh. 040 845 6650, Riihimäki

Veneenlaskupaikka:

LOPPIJÄRVI
Kirkonkylän uimaranta
Laskupaikalta löytyy pukukoppi, WC, grillipaikka ja katos, lasten leikkipaikka, uima-ranta sekä tilava parkkipaikka.

KAARTJÄRVI
1) Kunnan ranta (Räyskälän kantatieltä Vojakkalan tietä n. 1,6 km)
Laskupaikan ranta on matala.
Rannasta löytyy pukukoppi ja WC
2) Sähkönokka