KALAPAIKKAOPAS

Jokikalastuspaikat, Teuron- ja Renkajoki

Teuronjoki

Teuronjoki saa alkunsa Lammin Pääjärvestä. Se virtaa mutkitellen muuttuen välillä pieniksi koskiksi. Koko joen alueella tavataan kirjolohia, taimenia, haukia ja ahvenia. Hämeenkosken kirkonkylällä sijaitsee joen paras kalapaikka, johon istutetaan muutaman kerran vuodessa kirjolohia. Muistathan päästää takaisin kaikki rasvaevälliset taimenet.

Renkajoki

Renkajärvestä alkava joki laskee Rengon kirkonkylän läpi Haapajärveen. Jyrkkätörmäinen Renkajoki virtaa noin 5–6 metrin levyisenä ja muuttuu paikoittain kapeiksi järviksi ja pieniksi vuolaiksi koskiksi. 

Renkajoki on mukava pienimuotoinen kalastuspaikka perhokalastajille tai uistinkalastajille. Saaliina ovat haukien ja ahvenien lisäksi taimen sekä erilaiset särkikalat. Joessa on istuttujen taimenien lisäksi myös luontainen taimenkanta. Taimenen alamitta istutetuilla kaloilla on 50 cm. Runsasvetiseen aikaan melonnan ja kalastuksen voi hyvin yhdistää Renkajoella.


KALASTUSLUVAT:

Hämeenkosken Teuronjoki 10 € / vrk, 25 € / viikko, 50 € / vuosi
Kalastus sallittu vieheillä ja perhoilla.
Ostaluvat.fi -sivustolta löytyy tiedot mm. lupa-alueesta, hinnoista, voimassaoloajoista, kalojen alamitoista ja pyyntirajoitteista.

Renkajoen Kuittilan ja Muurilan osakaskunnat:
aikuinen 20 € / vuosi, alle 18-vuotiaat 10 € / vuosi

Lupien myyntipaikat:

  • Ostaluvat.fi
  • Teuronjoki: Koskikartano, Hämeenkoski (03) 751 1499 
  • Renkajoki: Vilho Sipilä, puh. 050 5936 952
  • Renkajoki: Harri Takkumäki, puh. (03) 6526 046 tai 040 843 6064

Veneenlaskupaikka:

Kanootille Hämeenkoskella.

Palvelut: