KALAPAIKKAOPAS

Kuohijärvi – rattoisa retkipaikka

Kuohijärvi sijaitsee Lammilla, Hämeenlinnan kaupungissa. Sen rantaviivan pituus on 116 kilometriä ja vesiala 35 km2. Kuohijärven suurin syvyys on 33 m ja sen keskisyvyys on noin 9,6 m. Järven ekologinen tila on luokiteltu erinomaiseksi. Järvessä eläviä kalalajeja ovat muun muassa ahven, taimen, muikku, siika, lahna, kuha ja ankerias. Myös täplärapukanta on erittäin runsas. Kuohijärvi on kirkasvetinen ja sen pohjanmuodot ovat varsin vaihtelevat vedenalaisten harjujen halkoessa järveä. Näin jigausta harrastaville kalastajille on paljon houkuttavia penkkoja ja siian pilkintään laakeita hiekkapohjia. Selkävesien syvänteiden päältä voit uistellessa tavoittaa taimenenkin. Tehokkaita vieheitä taimenelle ovat mm. Koston Dooris ja Janken Vänkyrä.

Kuohijärvi ei kuitenkaan ole pelkkää järvenselkää. Järvessä on 27 saarta, joiden pinta-ala on yhteensä 21 km2. Hämeen Virkistysalueyhdistys ylläpitää Hietasalon virkistysaluetta, johon kuuluu toistakymmentä saarta. Hietasalo on saarista suurin, 34 hehtaaria. Hietasalossa on neljä tukikohtaa, joissa on nuotiokehät. Näistä päätukikohta sijoittuu saaren länsirannalle vastapäätä Hietasalon portin mannerrantaa, jossa on paikoitusalue ja infotaulu sekä veneenlaskupaikka. Päätukikohdassa on myös uimaranta, laituri, kuivakäymälä ja telttailupaikka.

Kaiturin Pukaluotojen saariryhmä on Kuohijärven poikkikulkevan vedenalaisen harjun osa. Kaiturissa on nuotiokehä sekä hyvä hiekkainen uimaranta. Kaiturin luonto on rehevää lehtomaista harjumetsää.


KALASTUSLUVAT:

Viehelupa. 15€ / henk / vuosi tai 7vrk 7€ / henk. Ei vapa rajoituksia

Kilpailulupa 5 € / vene, kuitenkin vähintään 20€. Ei vaparajoituksia.

Lupien myyntipaikat:

  • Lupia myydään Lieson kyläkaupasta, josta voi myös kysellä karttaa järvelle.
  • Luvat voi maksaa myös suoraan osakaskunnan tilille: Lieson osakaskunta FI25 4260 1020 0487 52.
  • Yhteyshenkilö Jussi Pakari, 040-5575050.

Veneenlaskupaikka:

Kuohijoen veneranta, Saarostenniemi veneranta, Hietasalon portti veneranta.

Palvelut:

Kuohijärvellä ja Kukkialla on runsas valikoima mm. majoitus- ja ateriapalveluita. Näihin voit tutustua Visit Kukkian sivuilla.