Etusivu / FRESHABIT LIFE IP –hanke (2016-2022)

FRESHABIT LIFE IP –hanke (2016-2022)

 

Vanajaveden alue on yksi Metsähallituksen koordinoiman valtakunnallisen FRESHABIT-hankkeen kohdealueista. Koko hankkeessa on mukana 30 kump­pania ja 8 aluetta eri puolilta Suomea. Valtakunnallisen hankkeen kokonaisbudjetti on 20 M€ ja se on osa EU:n LIFE-ohjelmaa. Vanajaveden alueen kokonaisbudjetti on 1,3 M€.

Vanajaveden alueella hankkeessa toteu­tetaan lintuvesi- ja valuma-aluekunnostuksia, tutkimuksia, mallinnustyötä, virkistys- ja ulkoilumahdollisuuksien kehittämistä sekä alueen asukkaiden aktivointia ja muita vesienhoitotoimia ja elinympäristökunnostuksia laajassa yhteistyössä Natura2000-alueilla ja niiden lähiympäristössä. Töitä tällä alueella tekevät Vanajavesikeskuksen lisäksi Etelä-Hämeen luonnonsuojelupiiri, Helsingin yliopiston Lammin biologinen asema, Suomen ympäristökeskus ja Luonnonvarakeskus.

Hankkeen Vanajaveden alueen kokonaisuutta rahoittavat EU:n ja edellä mainittujen lisäksi myös Hämeen ja Pirkanmaan ELY-keskukset. Hanketta koordinoi Vanajavesisäätiö.

Alla olevaan karttaan (klikkaa kuva suuremmaksi) on merkattu kunnostuskohteet, jotka sijaitsevat Hämeessä ja Pirkanmaalla. Lisäksi mukana on myös  Evon Valkea Kotinen, joka  toimii hankkeessa luonnontilaisena vertailualueena.

Freshabit VVK_alue

Metsähallituksenjulkaisema FRESHABIT LIFE IP -hankkeen Vanajaveden alueen tarinakartta. Lue lisää täältä.

Euroopan komissio on myöntänyt suomalaiselle FRESHABIT-hankkeelle rahoitusta lähes 12 miljoonaa järvien, jokien ja pienvesien kunnostamiseen ja tätä edistäviin uusiin käytäntöihin.Vanajaveden alueelle tästä rahoituksesta tulee noin 800 000 €.

Linkki valtakunnallisen hankkeen sivuille Hankkeessa ilmestyneet laajemmat raportit Linkki järvikohtaisiin tiedostoihin

 

Freshabit_EU_Natura_logot