Elinkeinoelämä

Vesiosaaminen on valttikortti

Vesi on tärkeä elementti elinkeinoelämälle. Ilman vettä jäisi moni tuote valmistamatta ja palvelu tarjoamatta. Veden kestävä käyttö, viisas vesihuolto ja hyvä vesistöjen hoito vaatii ja kehittää paljon osaamista.

Veteen ja vesiosaamiseen kannattaa sijoittaa, sillä ruoan ja energian ohella tulee vesi olemaan yksi niistä asioista, joita tulevaisuudessa tarvitaan kipeämmin kuin koskaan. Vesiosaaminen on tulevaisuuden menestystekijä.

Vanajavedellä on vetovoimaa

Vesi vetää puoleensa. Hämeenlinna, Hattula, Janakkala, Valkeakoski ja monet muut kaupungit ja kirkonkylät on rakennettu järven rannalle tai joen varteen. Myös nykyajan ihmiset haluavat asua veden äärellä rantamaisemassa.

Veden äärellä ja vesillä virkistytään.Vesi tuo esteettistä iloa arjen keskelle, ja lomallakin usein hakeudutaan veden tuntumaan. Veden äärelle vaeltavat myös matkailijat. Vanajavesi ja Vanajan reitti houkuttelee alueelle tuhansia matkailijoita nauttimaan kauniista maisemista, virkistävistä vesistä, kalastusmahdollisuuksista ja myös alueen muista palveluista. Ihmisten virkistyessä virkistyy myös elinkeinoelämä.