Yläkoululaisen viikko Vanajavesikeskuksessa

Sanotaan, että jokainen viikko on erilainen ja tuo uusia haasteita, mutta kuinka paljon koulunpenkillä istuvan yläkoululaisen arkiviikko eroaa muista. Voin kokemuksesta sanoa, että jokainen koulupäivä kuluu samalla rutiinilla päivästä toiseen ilman vaihtelua. Niinpä olin innokas astumaan Vanajavesikeskuksen ovesta sisään oppimaan nuorille vieraammasta työpaikan arjesta.

Opin viikon aikana paljon ympäristöalasta ja työelämän tavoista. Kävimme katsomassa Vanajavesikeskuksen tekemiä kunnostuskohteita lähialueella. Esimerkiksi Sääjärven kalatien luona ihmettelin, miten on osattu suunnitella ja tehdä juuri oikean korkuinen ja sopivan virtaava tekojoki niin, että veden parhaiten tuntijat eli kalat sen hyväksyvät. Tietysti vietin myös monta päivää toimistolla tietokoneella näpytellen, mutta minusta sekin oli opettavaista ja jopa hauskaa, koska monessa työssä se on sitä, mitä suurimmaksi osaksi teet. Luonnossa liikkuminen toi toimistopäivien osalta hauskaa vaihtelua, jota monessa työssä ei varmasti saa.

Pääsin osallistumaan myös Luonto lisää liikettä -hankkeen tilaisuuteen, jossa minulla heräsi mielenkiinto paikallisiin luontokohteisiin. Sain tosin tarpeekseni kahvitauoista, joita oli minun makuuni aivan liikaa, ja päätin loppuviikon elää vedellä ja kaakaolla.

Kaikelta osin minulla oli normaalista poikkeava ja hauska viikko, ja olen tyytyväinen TET-paikka valintaani. Tajuan nyt kuinka paljon tuo järvi edessäni vaikuttaa ihmisten elämään; se tuo hyvinvointia, tuo matkailijoita, luo yrityksiä, opettaa, vaikuttaa ympäristöön ja tekee maisemasta kauniin.

Iisa Luukkainen
TET-harjoittelija

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}