Vilskettä rannoilla

Kesä on täällä ja monenlaiset tapahtumat aktivoivat ihmisiä liikkumaan ja nauttimaan luonnosta. Myös meillä Vanajavesikeskuksessa jalkaudutaan kesän rientoihin ympäri Hämettä.

Reilu viikko sitten lauantaina startattiin Alvettulan toukomarkkinoilla, jossa riitti vedestä ja sen elämästä kiinnostuneita, vaikka vettä satoi ja TV:stä tuli Suomen lätkämatsi. Koko perheen tapahtumassa pääsi lisäksi herkuttelemaan mm. leivonnaisilla, paistamaan makkaraa sekä kokeilemaan frisbee-golfia ja talutusratsastusta.

Tiistaina ja keskiviikkona (17. ja 18.5.) ahkeroivat Kutalan päiväkodin lapset jättipalsamin kitkentätalkoissa Idänpään uimarannan tuntumassa Hämeenlinnassa. Lauantaina 21. päivä ahkeroitiin Hämeenlinnan Ladun ja Visamäen asukasyhdistyksen kanssa Vanajaveden rannassa. Työt Kutalanjoella jatkuivat päiväkodin vanhempainyhdistyksen retkipaikkatalkoilla jo sunnuntaina ja lisää seuraa tänään keskiviikkona, kun hihansa käärivät Kirkonkulman ahkerat alakoululaiset.

Perjantaina 20. päivä narrattiin ämpärillinen särkikaloja Aulangon tekosaarten rannasta Sairion päiväkodin eskareiden kanssa. Ongintatapahtumat jatkuivat sunnuntaina ja maanantaina, kun Kuhaveljien, Hämeenlinnan kalastusalueen ja Hämeen kalatalouskeskuksen järjestämät onkipäivät täyttivät linnan rannan onkijoista. Sunnuntaina lasten ja nuorten onkipäivä kokosi muutaman kymmenen kalastajaa ja kehitysvammaisten onkipäivässä maanantaina oli mukana peräti kaksi ja puolisataa innokasta kalan narraajaa. Päivän kruunasi upea sää ja niin herkullinen kalasoppa!

Huomenna torstaina 26. päivä mennään tutkimaan vesiluontoa Eteläisten päiväkodin eskariryhmä Helmiäisten kanssa. Lauantaina 28.5. järjestämme koko perheen Vesitärskyt Liesjärven Korteniemessä yhdessä Liesjärven suojelu Ry:n kanssa. Ohjelmassa on mm. ongintaa, melontaa, vesinäytteiden tutkimista ja kahvetta. Tilaisuus alkaa klo 14 ja sinne ovat kaikki tervetulleita! Sunnuntaina 29. päivä starttaa Mannerheimin lastensuojeluliiton vaunuralli Aulangon ulkoilumajalta klo 10-11.

Kesäisenä torstaina 2.6. Hämeenlinna kokoaa kaiken kansan yhteen juhlistamaan Vihervuoden päätapahtumaa ja Hämeenlinnan kaupungin Luonto ja vesi -teemavuoden kesän avajaistapahtumaa. Meidät löydät tuolloin torilta info-teltaltamme ja Onni-Monnin tapaat iltapäivällä kauppakeskus Goodmanissa. Renkajärvi Touri järjestetään 11.6. http://renkajarvi.blogspot.fi/ ja tähän voit osallistua millä tahansa kulkupelillä. Vanajavesikeskus esittelee täällä toimintaansa järven eteläpäässä.

Tässä joitakin alkukesän tapahtumia, nähdään vesillä ja luonnossa!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}