Vesiluontopolut

Ruostejärven vesiluontopolku

Pelaa Ruostejärvi Pro -peliä ja sukella syvemmälle kirkasvetisen Ruostejärven maailmaan! Hämeen luontokeskuksen ja Eerikkilän Urheiluopiston välille on sijoitettu sähköinen Ruostejärven vesiluontopolku on 2,2 km pitkä. Reitin varrella on rasteja Ruostejärven vesiluontoon ja suojeluun liittyen. Rasteille saapuessasi kännykkäsi antaa merkkiäänen, jolloin voit vastata yksinkertaiseen monivalintakysymykseen. Tehtävien väleissä on mainiosti aikaa keskittyä melomiseen ja Ruostejärven upeaan maisemaan. 

Linkit reittikuvauksiin:


Vanajaveden vesiluontopolku

Koe vetovoimainen Vanajavesi täysin uudella tavalla! Kansallisaarteemme historiallisiin helmiin voi tutustua sähköisen vesiluontopolun avulla. Noin 35 kilometriä pitkän vesiluontopolun voi kiertää kokonaan tai osittain. Reitin varrella on rasteja Vanajaveden kulttuurihistoriaan liittyen. Rasteille saapuessasi kännykkä antaa merkkiäänen, jolloin voit syventyä kohteeseen tarkemmin. Rastien väleissä on reilusti aikaa nauttia vesilläolosta ja vaikuttavista Vanajaveden maisemista.

Linkit reittikuvauksiin:

Kuva: Hämeenlinnan kaupunginmuseon kokoelmat


Evon esteetön vesiluontopolku

Kaikille soveltuva sähköinen vesiluontopolku valottaa Evon perinteikästä tutkimushistoriaa ja luonnon erityispiirteitä! Seitsemän kilometrin pituisen polun voi kiertää esimerkiksi meloen, soutaen tai vaikkapa suppaillen. Vesiluontopolun varrelle on sijoitettu 12 rastipistettä, joille saapuessasi kännykkä antaa merkkiäänen. Rastien välissä on mainiosti aikaa nauttia upeista maisemista ja Evon erämaisesta tunnelmasta.

Linkit reittikuvauksiin: