Vanajavesisäätiö jakoi avustuksia omaehtoiselle vesiensuojelutyölle

Vanajavesisäätiön hallitus jakoi yhteensä 19 965 € avustuksia omaehtoiselle vesiensuojelutyölle. Avustuksia myönnettiin yhteensä 24 eri taholle eri puolilla Vanajaveden aluetta.

Eniten avustuksia haettiin ja myönnettiin vesikasvien niittoon. Avustuksilla tuettiin myös mm. laskeutusaltaan tekemistä Hämeenlinnassa ja fosforia saostavan kemikaalin hankintaa Lopella. Myös roskien keräystalkoisiin, maisemanhoitotöihin, järven tilan seurantaan, vieraslajien torjuntatalkoisiin ja yhteiskäyttöön tulevan ongintalaiturin rakentamiseen myönnettiin avustusta.

Avustuksia myönnettiin järvien suojeluyhdistyksille sekä muille yhdistyksille tai yksityishenkilöille, jotka toimivat lähiympäristönsä tilaa parantavasti. Yhteensä Vanajavesisäätiöltä haettiin hankerahoitusta lähes 60 000 euron arvosta. Esitettyjen hankkeiden kokonaiskustannukset olivat yli 155 000 euroa.

Vanajavesisäätiö jakoi avustuksia omaehtoiselle vesiensuojelulle nyt kuudetta kertaa.

Kokemukset avustuskäytännöstä ovat niin myönteisiä, että päätimme tänä vuonna lähes tuplata avustussumman: aiemmin jaossa on ollut 10 000 euroa, tällä kertaa lähes 20 000 euroa. Avustusten ansiosta monet tarmokkaat toimijat pystyvät parantamaan lähivesiensä tilaa, kertoo Vanajavesisäätiön hallituksen puheenjohtaja Pekka Järvinen.

 

[button href=”https://www.vanajavesi.fi/2018/wp-content/uploads/2019/04/yhteenveto_2019_hallitus_10042019_final_www.pdf” align=”left” target=”_blank”]Yhteenveto hakemuksista ja rahoituspäätös[/button]

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}