Kumppanuus

Mukana ovat valtaosa alueen kunnista, Hämeen liitto, MTK Häme, Helsingin yliopisto, Hämeen ELY-keskus sekä Hämeen Sanomat – ja yhteistyö laajenee kaiken aikaa.

Myös elinkeinoelämän ja kansalaisjärjestöjen edustajilla ja tavallisilla kansalaisilla on Vanajavesikeskuksessa tärkeä rooli.

Vanajavesikeskuksen ehdoton vahvuus on se, että kyseessä on koko seudun yhteinen ja oma juttu. Kuntien yksituumaisuus ja hyvä yhteistyö tämän alueen muiden toimijoiden kanssa on hieno osoitus niin sanotusta yhteisestä tahtotilasta, joka vakuuttaa ja vetää muitakin puoleensa.

Itämerta suojellaan myös sisämaassa: Vanajavesisäätiö on tehnyt Itämeri-sitoumuksen

Vanajavesikeskus on toimija, joka pyrkii parantamaan Vanajaveden alueen järvien ja jokien tilaa ja hankkii rahoitusta sekä muita resursseja tähän työhön. Tehostamme yhteistyötä viranomaisten, ruohonjuuritason, elinkeinoelämän ja median välillä yhdistämällä alueen voimat. Tästä eivät hyödy pelkästään alueen yli 300 järveä ja jokea vaan myös koko seudun vetovoimaisuus. Omalla alueellamme saavutetut onnistumiset ravinnekuormituksen vähentämisessä hyödyttävät myös Itämerta.Kahdeksan pääyhteistyökumppania

Vanajavesikeskus esitteli torstaina 11.1.2018 kahdeksan tähden tukijoukkonsa, jotka ovat vesien suojelu- ja parantamistyön pääyhteistyökumppaneita vuosina 2018–2021.

– Nämä Hämeen fiksuimmat firmat sitoutuivat Vanajaveden alueen lähivesien hoitoon ja koko seudun vetovoimaisuuden vahvistamiseen. Lämpimästi tervetuloa tekemään arvokasta ja hyödyllistä yhteistyötä, Vanajavesikeskuksen pääsihteeri Sanni Manninen Johansen sanoo.

Vanajavesikeskuksen pääyhteistyökumppanit vuosina 2018–2021:

  • Kultakeskus Oy
  • Tervakoski Oy Delfort Group
  • Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK
  • Hämeenlinnan Osuusmeijeri
  • Etelä-Hämeen Osuuspankki
  • HS-Vesi
  • Koulutuskuntayhtymä Tavastia
  • Hämeen Sanomat

Monet yhteistyökumppaneista ovat toimineet Vanajavesikeskuksen tukijoukoissa useita vuosia. Uusin yhteistyön tekijä on Kultakeskus Oy.

– Meille on mieluisaa päästä mukaan Vanajavesikeskuksen arvokkaaseen työhön. Hämeenlinnan seudulla on kaksi tärkeää houkuttelevuutta: sijainti ja luonto, toteaa Kultakeskuksen hallituksen puheenjohtaja Ilkka Ruohola.

Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) on ollut pitkään mukana aktiivisessa vesiensuojelutyössä. Nyt HAMK on käynnistämässä vesitutkimusta ja tohtorikoulutusta yhdessä brasilialaisen ja tanskalaisen korkeakoulun kanssa.

– Yhteistyö Vanajavesisäätiön kanssa on meille erittäin tärkeää, sanoo HAMKin vararehtori Janne Salminen.

Hämeenlinnan Osuusmeijeri tavoittelee tänä vuonna ympäristösertifikaattia.

– Yhteistyö Vanajavesikeskuksen kanssa tukee jatkuvan parantamisen periaatettamme, Hämeenlinnan Osuusmeijerin laatu- ja ympäristöpäällikkö Anne Isokangas sanoo.

Suuri kiitos kaikille Vanajavesikeskusta alkuun auttaville ihmisille ja organisaatioille!