Vanajavesi on myös kansainvälinen

Vanajavesi näkyi ulkomailla.

NETLAKE-hankkeen viimeisin kokous pidettiin 21.-24.1.2014 Espanjan Kataloniassa,
Gironan kaupungissa. Vanajavesikeskus oli mukana reissussa yhdessä Lammin biologisen aseman kanssa. Työpajoissa kehiteltiin konkreettisia toimenpiteitä, kuten menetelmiä käyttää vesistödataa osana alakoulujen opinto-ohjelmaa ja kansalaisten vesistöhavainnointiverkoston luominen. Meillä suomalaisilla on paljon hyviä esimerkkejä esittää eurooppalaisille kollegoille. Samalla saatiin kotiin tuomisiksi paljon hyviä kontakteja ja ideoita omaan tekemiseen. Onneksi kaikkea ei tarvitse keksiä itse.

Hankkeen suomalaiset mittausasemat sijaitsevat Vanajanselällä. Niiden tuloksia voi katsoa täältä. Mittaukset ovat talven ajan tauolla.

[symple_box color=”blue” text_align=”left” width=”100%” float=”none”]
Netlake on EU-rahoitteinen hanke, jonka tarkoituksena on tuoda eurooppalaisissa järvissä olevien automaattisten vedenlaatumittausasemien tuloksia tehokkaammin käyttöön. Tiheitä high frequency -mittaustuloksia halutaan hyödyntää sekä tiedemaailmassa, vesistöjen hoitoon ja käyttöön liittyvän päätöksenteon pohjana että lasten ja nuorten ympäristökasvatuksessa että yksittäisten kansalaisten aktivoimisessa mm. vapaaehtoiseen vesistötarkkailuun. Laitteet ovat erilaisia, ne mittaavat eri muuttujia, tuottavat tietoa eri yksiköissä, lähettävät tiedot erilaisille palvelimille. Ja ennen kaikkea, laitteet tuottavat tuloksia – numeroita ja lukuja – massiivia määriä, mutta tiedon hallinnassa ja käytettävyydessä on parannettavaa.
[/symple_box]

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}