Valoa ja iloa luonnosta ja vedestä

Viime perjantaina avattiin Kauppakeskus Linnassa Suomen ensimmäinen popup sisäpuisto Sunshine PopUp Park. Puistokokeilu lähti liikkeelle Hämeenlinnan Lyseon opiskelijoiden Ira Hännisen, Nina Anderssonin, Netta Anttilan ja Peppi Perttusen ideasta. Puiston teemoina ovat kestävä kehitys, luonnonvara-ala ja luova yrittäjyys. Ajatuksena oli tarjota kesäinen puistoelämys keskellä talvea piristämään kauppakeskuksen autioituneita tiloja. Puistoon haluttiin valoa ja vihreyttä, kiireettömyyttä, luonnon ja järvien rauhoittavaa tunnelmaa.

Puisto päätettiin rakentaa pikavauhdilla talkoovoimin keskelle kaamosta, koska sitä haluttiin kokeilla pimeään vuodenaikaan. Mukana ovat Hämeen Liitto, Hämeen Virkistysalueyhdistys, LUO-verkoston toimijoita ja monia muita. Vanajavesikeskuksen väki kiinnostui yhteistyöstä aivan heti ja näyttely sijoittui vihreän puiston ja tapahtuma-alueen välille. Tunnelmaa tuomassa on myös pieni suihkulähde koivujen katveessa.

Sunshine PopUp Park on ollut auki nyt viisi päivää. Iloksemme se kiinnostaa kävijöitä kovasti. Avajaisviikonloppuna puistossa kävi n. 500 henkeä ja alkuviikon aikana puistossa on poikennut virkistymässä lähes 1 000 vierailijaa. Keräämme kävijöiltä eri tavoin ideoita ja palautetta. Mahdollisuuksien mukaan ideoita toteutetaan jo kokeilun aikana. Nuoren pojan idea toteutettiin askartelemalla lampi kaloineen koristeellisen koivun viereen ja vanhemman rouvan toiveesta puistossa visertävät nyt linnut. Puistossa on myös järjestetty erilaisia tilaisuuksia liittyen puiston teemoihin.

Vanajavesinäyttely on saanut paljon kiitosta kävijöiltä, Vanajavesi ja siihen liittyvä tieto kiinnostaa. Maskotti Onni-Monni saa silityksiä ohikulkijoilta ja inspiroi myös piirustuspisteen taiteilijoita. Onni-Monni selfieitäkin on otettu useampia. Pentti Manukosken kauniit luontokuvat Vanajaveden latvajärvistä ja niiden linnuista ilahduttavat ja vievät mielen kesään. Vuonna 2016 on Hämeenlinnan kaupungin juhlavuosien teemana luonto ja vesi ja toivottavasti hyvin alkanut sisäpuistokokeilu saa jatkoa myös ensi vuonna.
 
 
Linkkejä

Sunshine PopUp puiston Facebook sivut
LUO -verkosto
Hämeen Virkistysalueyhdistys
Pentti Mansukosken blogi ja lisätietoja

Minna Takala
Aluekehitysasiantuntija
Hämeen liitto

minna.takala(at)hame.fi

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}