Väen kalaa ruokapöytiin

Tonnikalaa Intian valtamereltä, lohta Norjasta, madetta ja haukea Oulunjärveltä, muikkua Puruvedeltä ja silakkaa Perämereltä.

Siinä eilinen kalatarjotin paikallisessa marketista Hämeenlinnassa.

Vanajanselältä ja muilta lähivesiltä pyydetään kalaa varsinkin näin talvisaikaan valtavia määriä, mutta paikalliseen ruokapöytään se ei näytä tietään löytävän. Suuret tukut ohjaavat kalavirtoja ristiin rastiin ympäri Suomea ja syksyn ja kevään hoitokalastussaaliit kynnetään peltoon tai rahdataan minkkitarhoille Pohjanmaalle.

Välillä tuntuu ettei hommassa ole järjen hiventä.

Vanajavesikeskus on tehnyt pienimuotoista yhteistyötä hoitokalastussaaliiden jatkojalostamiseksi parin vuoden ajan. Mm. Hyrian kokkiopiskelijat ovat kehitelleet väen kalasta, särjistä ja pikku lahnoista, herkullisia pateita ja kalapullia joulupöytään.

Nyt saimme ELY –keskukselta hankeavustuksen lähikalan saamiseksi ruokapöytiin ja työ on aloitettu.

Vanajavesikeskus toteuttaa lähikalapiiri -hankkeen ajalla 1.1.–30.9.2015. Tammikuussa rakennettiin lähikalapiiri-sivusto Vanajavesikeskuksen internet-sivujen yhteyteen ja ne aukeavat ensi viikolla.

Helmi-huhtikuussa lähikalapiiri tiedottaa ammattikalastajien sivusaaliista. Toukokuusta alkaen lähikalapiiri viestii myös lähialueella toteutettavista hoitokalastuksista, niihin liittyvistä talkoista ja kalasaaliinjaosta. Kesällä ja alkusyksystä järjestetään ammattikalastajien sivusaaliinjaosta tiedottamisen lisäksi 5 kpl kalaruokakurssia ja 2 kpl kalankäsittelykurssia.

Olet lämpimästi tervetullut lähikalapiiriin, ensi viikolla startataan!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}