Uutuus: Ruostejärven sähköinen vesiluontopolku

Hämeen luontokeskuksen ja Eerikkilän Urheiluopiston välille on sijoitettu täysin uudenlainen sähköinen koko perheen vesiluontopolku. Reitti on 2,2 km pitkä ja sen varrella on 8 kpl rasteja Ruostejärven vesiluontoon ja suojeluun liittyen. Rasteille saapuessasi kännykkääsi ladattava DigiTrail-sovellus antaa merkkiäänen, jolloin voit vastata yksinkertaiseen monivalintakysymykseen. Tehtävien väleissä on mainiosti aikaa keskittyä melomiseen tai SUP-lautailuun sekä Ruostejärven upeaan maisemaan. Luontopolun lopussa saat vielä yhteenvedon omasta vesitietämyksestäsi.

Vesiluontopolkua testataan toukokuussa kahdeksan seiskaluokan voimin ja sovellusta kehitetään palautteiden mukaan. Tarkempia tietoja vesiluontopolusta löytyy Vanajavesikeskuksen sivuilta, DigiTrailin sivuilta sekä Outdoors Finlandin sivuilta.

Ruostejärven lisäksi sähköisiä vesiluontopolkuja on suunnitteilla Hämeenlinnaan Vanajavedelle sekä Evolle. Luontopolut toteutetaan osana Tavastia Blueways -vesistömatkailuhanketta sekä piloitoidaan osana Lastuja laineilla -ympäristökasvatushanketta.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}