Rapukuningas 2015 on Jukka Muhonen Hämeen ELY-keskuksesta

Kanta-Häme on Suomen rapumaakunta. Rapukuninkaallinen valittiin nyt kuudetta kertaa.

Hämeenlinnan Elomessuilla 8.8. julkistetun Rapukuninkaan arvonimen ehdokaslistalle oli asetettu 12 hyvää maakunnan rapukulttuurin edistäjää.

Sen lisäksi, että Jukka Muhonen on ollut koko ikänsä intohimoinen ravustaja ja rapujen syöjä, hän on päässyt toiveammatissaan –  ELY-keskuksen johtavana kalatalousasiantuntijana  –  edistämään Hämeen maakuntien raputaloutta. Hän on tehnyt merkittävää yhteistyötä kalatalousalueiden, neuvontajärjestöjen ja tutkimuslaitosten kanssa jo parikymmentä vuotta. Muhosen työ on tuottanut tulosta. Pitkän ”kuivan kauden” jälkeen Suomessa on taas yli 100.000 ravustajaa. Ravuilla on jälleen merkitystä myös kaupallisessa kalastuksessa ja maaseutumatkailussa.

Jukka Muhosen suureksi ansioksi katsottiin se, että hän toimi ministeriön asettaman kansallisen rapustrategiatyöryhmän puheenjohtajana. Näin hän pääsi aitiopaikalta kehittämään suomalaista ja hämäläistä rapukulttuuria. Maa- ja metsätalousministeriö vahvisti Muhosen johdolla laaditun rapustrategian vuosi sitten.

Jukka Muhoselle rapukuninkuus on samalla myös yksi tunnustus elämäntyöstä. Hän jää eläkkeelle tänä syksynä.

Kuvassa Elomessujen ohjelmalavalla kruunaamistilaisuudessa maakuntajohtaja Timo Reina, Onni-Monni, maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen, rapukuningas 2015 Jukka Muhonen, rapukuningas 2014 Kari Viitamäki ja Vanajavesisäätiön hallituksen pj., professori Juhani Honka.

 

 

 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}