Tyrväntöläistä kalastusperinnettä

Vanajavesikeskus on dokumentoinut upeaa vesistöämme Viestejä Vanajavedellä –hankkeessa. Urakka saatiin päätökseen, kun matkasimme Tyrvännön järvikalastusmuseoon Vanajanselkää käsittelevän taltioinnin yhteydessä.

Oppaanamme toimi itseoikeutetusti kotiseutuneuvos Erkki Ulamo, joka aikanaan teki aloitteen järvikalastusmuseon perustamisesta.
Tyrvännön järvikalastusmuseo on erikoistunut hämäläistä ja etenkin tyrväntöläistä kalastusta esitteleväksi museoksi. Tyrväntö-Seuran ylläpitämä museo toimii 1850-luvun alussa rakennetussa tiilisessä lainajyvämakasiinissa Suotaalan kylän kulttuurimaisemassa lähellä Tyrvännön kirkkoa.

Museo on häkellyttävän tunnelmallinen ja mielenkiintoinen paikka. Se piirtää hienoa kuvaa Vanajanselän merkityksestä sen rannan asukkaille ja kertoo tarinaa Vanajanselän merkittävimmistä ammattikalastajista aikojen saatossa. Museon esineistö on autenttista ja kokonaisuus hyvin rakennettu. Näyttelyn on suunnitellut Suomen kalastusmuseoyhdistyksen toiminnanjohtaja Ari Lappalainen.

Erkin kanssa jutellessa syntyi ajatus yhteistyöstä tulevana kesänä. Järvikalastusmuseossa on myös vaihtuva näyttelytila ja kartoitamme nyt mahdollisuutta rakentaa Vanajaveden vesistön tilasta ja tutkimuksesta kertovan infopisteen.

Järvikalastusmuseoon voit tutustua virtuaalisesti täältä.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}