Tia ja Pentti tekevät kirjan Vanajaveden seudusta

Vanajaveden vesistön alueesta kertovan kirjan tekijöiksi on valittu toimittaja, YTM Tia Yliskylä  ja valokuvaaja Pentti Mansukoski.

– Olemme erittäin iloisia, että tulimme valituiksi. Näemme Vanajaveden alueesta kertovan kirjan merkittävänä kulttuurihankkeena. Olemme valmiit panostamaan sen toteuttamiseen kaiken innostuksemme ja osaamisemme.

Yliskylän ja Mansukosken työtä ohjaa Vanajavesikeskuksen kirjaprojektia varten perustama toimituskunta.

Tavoitteena on laatia näyttävä teos Vanajaveden vesistön alueesta. Tarkoitus on katsoa Vanajavettä eri näkökulmista ja saada lukija huomaamaan, kuinka arvokas, kaunis ja monipuolinen Vanajavesi alueineen on, ja miten monin tavoin Vanajavesi on osa ihmisten arkea ja juhlaa. Teemoja lähestytään Vanajaveden alueen ihmisten ja heidän tarinoidensa kautta.

– Tarkoituksena ei tällä kertaa ole luonnontieteellisen tiedon hakemiston kokoaminen, vaan edustavan ja kauniin kirjan tekeminen, Vanajavesikeskuksen pääsihteeri Sanni Manninen Johansen sanoo.

Kirjan on tarkoitus valmistua syksyllä 2015. Painoksia on luvassa kaksi: suomenkielinen ja englanninkielinen.

– Materiaalin kerääminen alkaa heti toukokuussa. Innolla lähdemme tutustumaan Vanajaveden vesistön laajaan alueeseen ja ennen kaikkea Vanajaveden seudun ihmisiin, Yliskylä ja Mansukoski suunnittelevat.

Lisätietoja
Sanni Manninen Johansen, pääsihteeri, Vanajavesikeskus, puh. 050 344 1715, sanni.manninen.johansen(at)vanajavesi.fi
Tia Yliskylä, toimittaja, puh. 050 581 6152, tia(at)tiayliskyla.fi
Pentti Mansukoski, valokuvaaja, puh. 050 64631, pentti.mansukoski(at)elfhill.fi

[button href=”http://www.tiayliskyla.fi” align=”left”]Tia Yliskylä[/button] [button href=”http://elfhill.fi” align=”left”]Pentti Mansukoski[/button]

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}