Vauhdikas Äimäjärvi -päivä 9.5.2014 Iittalassa

Vanajavesikeskus vietti vuoden 2014 pääyleisötapahtumaa Iittalan yhtenäiskoulun oppilaiden ja opettajien kanssa Äimäjärvi-teemalla.

Äimäjärvi-päivän tavoitteena oli esitellä Äimäjärvellä tehtyjä kunnostustoimia, niiden tekijöitä ja lähivesistöä osana asukkaiden arkipäivää. Päivän aikana tutustuttiin vesielämään; vesi- ja rantalintuihin, planktoniin ja muihin pieniin vesiotuksiin sekä kaloihin. Yleisölle ja oppilaille esiteltiin hoitokalastuksessa käytössä oleva isorysä. Omin käsin  ongintaharrastukseen pääsi tutustumaan osa oppilaista. Pienimmille oli tarjolla vesiaiheisia liikunnallisia leikkejä ja musiikkia Operaatio Sammaleisen kurnupajoissa.

Mukana menossa oli tietenkin myös Onni-Monni, joka oli mm. mukana Vanajavesikeskuksen teltalla tsemppaamassa vesiensuojeluaiheisten lupausten tekemisessä ja maistattamassa herkullista kotimaista särkeä. Onni-Monnin kannattelevana voimana päivän aikana toimi Hämeen ammattikorkeakoulu.

Sääksisäätiö ja HS-Vesi esittelivät omilla pisteillään lintujen elämää sekä jätevesien puhdistamista. Sääksisäätiön linturastien palkinnot voittivat Sini Haapalahti (kiikarit) sekä työpartiot Algoth Aaltonen/Väinö Ristimäki (kuvasalkku) ja Sara Virtanen/Vera Latvala (kuvasalkku).

ProAgria Etelä-Suomi  sekä Kalvolan kalamiehet vastasivat ongintapisteestä, Äimäjärven suojeluyhdistys ry isorysästä ja kalantunnistuskilpailun vetämisestä sekä kunnostuskohteille suunnattujen bussiretkien opastuksesta.

Viestejä Vanajavedellä-hanke palkitsi kalatietokilpailussa Jonna Anttilan virvelisetillä.

Lintujen kiikaroimisessa avustamassa ja opettamassa olivat Hämeen ELY-keskuksen lintumestarit. Yhteensä päivän aikana kirjattiin ylös 33 lintulajia.

Äimäjärvipäivä oli avoin myös yleisölle. Vanajavesikeskuksen neuvottelukunta tutustui toimintarasteille ja kunnostuskohteisiin ennen iltapäivän kokoustaan.

Päivän tavoitteet ja odotukset täyttyivät hienosti; n. 340 oppilasta sekä joukko aikuisia osoitti huimaa kiinnostusta vesien- ja luonnonhoitoon ja tarkkailuun. Kiitokset kaikille päivään osallistuneille ja meitä päivän järjestelyissä avustaneille!

 

 

 

 

 

 

 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}