Tavastia Blueways -hankkeen kevään kuulumisia

Myöhään jatkunut talvi kääntyi vihdoin kertarysäyksellä keväiseksi ja lumi suli hurjaa vauhtia. Tässä vaiheessa, kun jäät lähtevät ja purojen solina lisääntyy, myös Tavastia Blueways –hankkeessa siirrymme kesäisempiin teemoihin.

Alkuvuoden aikana kartoitetut ja kootut retkiluistelureitit ovat valmiita ja pian löydettävissä sähköisistä sovelluksista. Myös Vanajavesikeskuksen sivuilta löytyvän suositun Vanajanreitin kalapaikkaoppaan lupatiedot on päivitetty kesän kalastusreissuja varten.

Nyt kesän korvalla vuorossa ovat melontareittien ja vesiluontopolkujen kartoitukset sekä sisällön tuottaminen. Ensimmäisenä työlistalla on Lounais-Hämeen kohteita, joita ovat Hämeen luontokeskuksen ja Eerikkilän urheiluopiston väliin suunniteltu lasten ja nuorten vesiluontopolku sekä Liesjärveltä Alastaroon kulkeva Loimijoen melontareitti. Kanooteilla tai vaikkapa sup-laudoilla kierrettävä vesiluontopolku esittelee Ruostejärveä ja alueen luontoa, ja reittiä kiertäessään lapset saavat samalla tehdä myös aiheeseen liittyviä tehtäviä. Loimijoella taas vanhan melontareitin kehityskohteet kartoitetaan ja luodaan lisää näkyvyyttä sekä reitille että palveluille sen varrella.

Kanta-Hämeen alueella on koko alkukevään ollut mukavaa tohinaa matkailun ja etenkin luontomatkailun ympärillä. Hankkeena olemme markkinoineet Kanta-Hämettä eri maiden matkanjärjestäjille, tavanneet lukuisia matkailuyrittäjiä sekä osallistuneet matkailutreffeille ja erilaisiin kehittämistapahtumiin Tammelassa, Forssassa, Jokioisilla, Hämeenlinnassa, Hattulassa ja Janakkalassa. Etenkin DigiTrail- ja Luonto lisää liikettä –hankkeiden kanssa yhteistyö on ollut antoisaa ja yhdessä muotoillut reittikokonaisuudet tulevat olemaan hyödyllisiä sekä matkailijoille ja retkeilijöille että alueen toimijoille.

Toivomme edelleen yhteydenottoja sekä yrittäjiltä sekä asukkailta vesireittien viihtyvyyden ja hyödyntämisen kehittämiseksi!

Mika Soramäki, mika.soramaki(at)vanajavesi.fi
Heidi Kontio, heidi.kontio(at)vanajavesi.fi

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}