Tässä ovat Hämeen fiksuimmat firmat

Tänä vuonna kunnostetaan lintuvesiä, tutkitaan leviä ja kehitetään vesistömatkailua.

Vanajavesikeskus esitteli torstaina 11.1.2018 kahdeksan tähden tukijoukkonsa, jotka ovat vesien suojelu- ja parantamistyön pääyhteistyökumppaneita vuosina 2018–2021.

– Nämä Hämeen fiksuimmat firmat sitoutuivat Vanajaveden alueen lähivesien hoitoon ja koko seudun vetovoimaisuuden vahvistamiseen. Lämpimästi tervetuloa tekemään arvokasta ja hyödyllistä yhteistyötä, Vanajavesikeskuksen pääsihteeri Sanni Manninen Johansen sanoo.

Vanajavesikeskuksen pääyhteistyökumppanit vuosina 2018–2021:

Monet yhteistyökumppaneista ovat toimineet Vanajavesikeskuksen tukijoukoissa useita vuosia. Uusin yhteistyön tekijä on Kultakeskus Oy.

– Meille on mieluisaa päästä mukaan Vanajavesikeskuksen arvokkaaseen työhön. Hämeenlinnan seudulla on kaksi tärkeää houkuttelevuutta: sijainti ja luonto, toteaa Kultakeskuksen hallituksen puheenjohtaja Ilkka Ruohola.

Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) on ollut pitkään mukana aktiivisessa vesiensuojelutyössä. Nyt HAMK on käynnistämässä vesitutkimusta ja tohtorikoulutusta yhdessä brasilialaisen ja tanskalaisen korkeakoulun kanssa.

– Yhteistyö Vanajavesisäätiön kanssa on meille erittäin tärkeää, sanoo HAMKin vararehtori Janne Salminen.

Hämeenlinnan Osuusmeijeri tavoittelee tänä vuonna ympäristösertifikaattia.

– Yhteistyö Vanajavesikeskuksen kanssa tukee jatkuvan parantamisen periaatettamme, Hämeenlinnan Osuusmeijerin laatu- ja ympäristöpäällikkö Anne Isokangas sanoo.

[symple_button url=”https://www.vanajavesi.fi/vanajavesikeskus/kumppanuus/vanajavesikeskuksen-paayhteistyokumppanit-vuosina-2018-2021/” color=”green” size=”default” border_radius=”3px” target=”self” rel=”” icon_left=”” icon_right=””]PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT 2018-2021[/symple_button]

Tänä vuonna matkailua, leviä ja lintuvesiä

Vuonna 2018 Vanajavesikeskus keskittyy erityisesti lintuvesien kunnostuksiin sekä järvien valuma-alueilla tehtäviin parannustoimenpiteisiin. Suunnitelmissa on muun muassa lintuvesien ruoppauksia, kosteikkojen ja laskeutusaltaiden rakentamista sekä niittoja.

Uutena hankkeena alkaa Tavastia Blueways -vesistömatkailuhanke yhdessä HAMKin kanssa. Sen tavoitteena on kehittää kansainvälisiä melontareittejä, vesiluontopolkuja ja kalastuspaikkoja sekä luoda niille monikanavaista näkyvyyttä.

Lisäksi käynnistyy LeväRaki-hanke, jossa tutkitaan, miten levät saataisiin harmillisista haitoista hyödyksi. Vanajavesikeskus vastaa tämän hankkeen tiedottamisesta.

Vanajavesikeskus on menestystarina

Vanajavesikeskus on saanut vajaassa kahdeksassa vuodessa paljon aikaan. Vanajaveden suojelu- ja parantamistyöhön on rakennettu vahva pohja.

Konkreettisia ilonaiheita on monta: esimerkiksi onnistuneita kunnostushankkeita, kekseliäitä ratkaisuja purojen varsien pulmiin, laajaa tiedon jakamista, seudun asukkaiden innostamista vesiensuojelutyöhön ja uusien taitojen kartuttamista.

– Vuonna 2010 täysin tyhjästä aloittaneesta Vanajavesikeskuksesta voidaan puhua jo menestystarinana. Mutta kun vesistöjä on 100 vuotta sotkettu, ei mikään tapahdu sormia napsauttamalla. Vesistöjen kunnostaminen on pitkäjänteistä työtä, toteaa maakuntaneuvos Aarne Kauranen, joka toimi Vanajavesisäätiön hallituksen puheenjohtajana vuosina 2016–2017.

Pekka Järvinen Vanajavesisäätiön puheenjohtajaksi

Vanajavesikeskusta ylläpitää Vanajavesisäätiö. Säätiön hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Pekka Järvinen Valkeakoskelta. Varapuheenjohtajaksi valittiin MTK Hämeen puheenjohtaja Arto Laine.

Pekka Järvinen on Valkeakosken kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja pitkän linjan kunnallispoliitikko.

– Vanajaveden asia on meille kaikille tärkeä. Vanajavesikeskuksessa on jo tähän mennessä tehty paljon hyvää työtä, ja työn visiot ovat kohdallaan. Tästä on hyvä jatkaa, Järvinen totesi.

Vanajavesisäätiön hallitus koostuu säätiön kahdeksan perustajatahon edustajista.

Vanajavesisäätiön hallituksen jäsenet vuosina 2018–2019 ovat:

Pekka Järvinen, Valkeakosken kaupunki, puheenjohtaja

Arto Laine, MTK Häme ry, varapuheenjohtaja

Merja Saarinen, Hämeenlinnan kaupunki

Juha Haukka, Hämeen Yrittäjät ry

Seppo Kopra, Hattulan kunta

Heikki Tamminen, Janakkalan kunta

Panu Ala-Nikkola, Hämeen Sanomat Oy

Lauri Arvola, Helsingin yliopiston Lammin biologinen asema (edustaa perustajatahoa PAM ry)

Teksti ja kuvat: Tia Yliskylä

[symple_button url=”https://www.vanajavesi.fi/vanajavesikeskus/kumppanuus/vanajavesikeskuksen-paayhteistyokumppanit-vuosina-2018-2021/” color=”green” size=”default” border_radius=”3px” target=”self” rel=”” icon_left=”” icon_right=””]LUE LISÄÄ PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANEISTA[/symple_button]

Lisätietoja

Pekka Järvinen, Vanajavesisäätiön hallituksen puheenjohtaja, 0400 731 623,  pekka.jarvinen@valkeakoski.fi

Sanni Manninen Johansen, Vanajavesisäätiön pääsihteeri, 050 3441715, sanni.manninen.johansen@vanajavesi.fi

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}