Tänään 1.10. vietetään säätiöpäivää!

Säätiöpäivää vietetään säännöllisesti yli 20 Euroopan maassa, samana päivänä 1.10.

Säätiöpäivän tarkoituksena on tehdä tunnetuksi Suomen lähes 3 000 säätiön työtä. Yhteiseksi hyväksi toimivat säätiöt ovat tärkeitä mahdollistajia tieteessä, taiteessa, kulttuurissa – ja meidän kaikkien tavallisessa arjessa. Säätiöiden kautta kansalaiset voivat aktiivisesti vaikuttaa juuri itselleen tärkeisiin asioihin.

Vanajavesikeskusta ylläpitää Vanajavesisäätiö, joka vuosittain jakaa avustuksia myös muille toimijoille omaehtoisen vesiensuojelun edistämiseksi.

Avustuksilla on saatu aikaan muun muassa kalateitä,  isoja kosteikkoja ja pohjapatoja sekä osallistuttu hoitokalastuksiin ja niitetty vesikasveja. Lisäksi on tehty yksi ruoppaus ja uomakunnostuskin.

Maj ja Tor Nesslingin säätiö myönsi tänä vuonna rahoitusta Vanajavesisäätiön ympäristöviestintähankkeelle, jossa Hämeenlinnan seudulla välitetään kokeiluluontoisesti vesien tilatietoa neljään K-kauppaan. Monitorit kertovat ajantasaista mitattua tietoa kaupan lähivesistön sameudesta sekä veden ja ilman lämpötiloista.

Suomessa on lisäksi muitakin vesiä hoitavia aktiivisia säätiöitä, muun muassa Pyhäjärvi-Instituutti Euran kunnassa Kauttualla sekä Vesijärvisäätiö Lahdessa.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}