Suunta lumiseen luontoon

Talvi on taas suotuisa luontoliikunnalle ja joulukuun pakkaskausi ennen lumisateita oli retkiluistelun kulta-aikaa. Myös Suunta luontoon –hankkeessa hyödynnettiin sileät jäät ja rakensimme neljälle järvelle suunnistusradat. Alajärvelle tehtiin lyhyt ja pitkä reitti ja Lastujärvelle, Aulangonjärvelle ja Ruostejärvelle kullekin yksi rata. Suunnistussovelluksen kehitystyö on hyvässä vauhdissa ja pääsemme testaamaan ensimmäisiä digitoituja ratoja heti jäiden lähdettyä.

Järvisuunnistus on uudenlaisena aktiviteettina herättänyt paljon kiinnostusta ja kohteet on valittu sekä toiveiden että saavutettavuuden perusteella. Muita huomioitavia seikkoja ovat olleet yleinen ranta, kanoottien vuokrausmahdollisuus ja sijainti maakunnassa. Edellä mainittujen järvien lisäksi suunnistusratoja rakennetaan Hirvijärvelle, Loppijärvelle, Mommilanjärvelle, Liesjärvelle, Kuivajärvelle, Hattulanselälle, Katumajärvelle sekä Evon Rautjärville.

Hankkeessa kehitettävien maastopyöräreittien osalta kuvaukset aloitettiin ruskan värittämässä luonnossa Evolla. Tähtiesiintyjäksi saatiin Mauri Majava, joka poseerasi meille reitin varrella kuvauspäivän päätteeksi. Kuvauksia jatkettiin Kiipulan maastopyörätapahtumassa, josta saimme vauhdikasta kuvaa esittelyvideota varten. Talvipyöräkuvauksia teemme Aulangon mtb-reitillä, kun polut peittyvät taas lumeen. Yhteensä kehitettäviä maastopyöräreittejä valitaan kuusi, joille rakennetaan kattava infopaketti esittelyvideoineen ja reittiselostuksineen.


Kuva: Järvisuunnistussovellus syntyy HAMK Smartissa. Kuvassa Mika Soramäki ja Juuso Saarinen testaavat sovelluksen toimivuutta.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}