Tulossa Suomi 100 vuotta -tapahtumia

Vuosi 2017 on Itsenäisen Suomen 100-vuotisjuhlavuosi, jonka teemana on yhdessä tekeminen. Vanajavesikeskus juhlistaa vuotta kahdella tapahtumalla: keväällä järjestetään 100 Lintua -tempaus ja kesällä Vanajavesi Sävelin -konsertti.

100 Lintua

Vanajavesikeskus  järjestää yhdessä Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan aktiivisten lintuharrastajien kanssa 100 Lintua -tempauksen, joka on kunnianosoitus itsenäisen Suomen vapaille linnuille. Hankkeessa järjestetään tempauspäivä perjantaina 5.5.2017, jolloin neljälle lintutornille neljällä arvokkaalla lintukohteella Kanta-Hämeessä ja Pirkanmaalla kuljetetaan kouluryhmät kisaamaan lintujen bongaamisessa. Lintuja bongataan kunnes 100 lintua on bongattu, yksi kullekin itsenäisyyden vuodelle. Bongaustilanteen kehittymistä seurataan sosiaalisen median välityksellä.

Lintulajien tarinat kertovat lapsille ja nuorille suomalaisen yhteiskunnan ja elämäntavan muutoksista menneinä vuosikymmeninä ja siitä, miten voimme omilla valinnoillamme vaikuttaa Suomen luonnon ja kulttuurin tulevaisuuteen.

Vanajavesi Sävelin -konsertti

Vanajavesikeskus järjestää kesällä 2017 myös Vanajavesi Sävelin –konsertin, joka on kunnianosoitus Suomen 100-vuotiselle itsenäisyydelle, hienoille suomalaisille järville ja yhdelle Suomen hienoimmista kansallismaisemista.  Konsertti toteutetaan Vanajaveden laakson kansallismaisemassa joko musiikillisena risteilynä tai Vanajaveden rannan tuntumassa sijaitsevassa juhlapaikassa. Konsertin ensisijainen kohderyhmä on lapset ja nuoret.

Tartutamme lapsiin ja nuoriin ylpeyttämme hienoista järvistämme, hienosta luonnostamme ja Suomen itsenäisyydestä sekä tietoisuutta siitä, kuinka tärkeää on pitää niistä huolta, jotta Suomen juhliessa 200-vuotista itsenäisyyspäivää ne olisivat loistavassa kunnossa kaikille suomalaisille ja Suomen ystäville.

suomi100_logo suomi100_logo2

 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}