Särjestä sapuskaa

Kotimainen särki on herkullinen ruokakala ja purkitettuna mainio joululahja ystävälle! Lyhyt oppimäärä särjen purkitukseen:
1. poista kaloista suomut, sisälmykset ja evät (jos et halua sotkea tiskipöytää, tee suomustus veden alla tiskialtaassa)
2. pätki kalat sopivan mittaisiksi annospaloiksi
3. tunge kalanpalat tölkkeihin ja mausta suolalla, pippureilla, laakerinlehdellä ja kaikella mistä tykkään (fenkoli, chili, tomaattisose, tilli, sipuli, valkosipuli, sitruuna ym.)
4. lisää öljyä 2/3 purkin tilavuudesta
5. kierrä kannet kiinni ja siirrä tölkit kylmään uuniin niin, etteivät purkit koske toisiinsa
6. säädä uunin lämpötilaksi 120 astetta ja anna kypsyä 4 tuntia
7. käännä lämpötila nollaan ja jätä purkit uuniin jäähtymään yön yli
8. siirrä purkit kylmään tai syö heti 🙂

Loppijärven luusuassa on parhaillaan käynnissä hoitokalastus. Seuraa ilmoitteluamme Vanajavesikeskuksen facebook-sivuilla, jos olet kiinnostunut noutamaan särkeä Lopelta.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}