Opintojen lisämauste

Tiesitkö, että kestävän kehityksen opiskelijoilla on Hämeen ammattikorkeakoulussa oma Osuuskunta Team Kestävä, jonka kautta oppilaat pääsevät suorittamaan koulutusohjelmaansa liittyviä tehtäviä?

Team Kestävä on perustettu vuonna 2008 ja se tekee tällä hetkellä toimeksiantoja ja järjestää tapahtumia pääasiassa Forssan seudulla. Tarkoitus olisi saada toimintaa vielä entisestään kehitettyä ja on suunnitteilla valmiita paketteja joita voitaisiin myydä ja markkinoida asiakkaille.

Järjestetyistä tapahtumista mainittakoon lähiruokaviikko, joka toteutettiin Mustialan osuuskunta Elosan kanssa maaliskuussa 2016. Viikon ajan Forssassa oli erilaista toimintaa liittyen lähiruokaan, joista marttojen kokkikurssi lähikalasta oli suuri menestys. Selvästi ihmisiä tuntui kiinnostavan järvikalojen hyödyntäminen ruoanlaitossa.

Osuuskunta on tehnyt toimeksiantoja muun muassa jätehuoltoyrityksille, luontokeskuksille, yhdistyksille sekä Forssan kaupungille. Työtehtävät ovat olleet sangen erilaisia pupujussin esittämisestä facebook- päivitysten tekoon.

Jäsenten mielestä osuuskunnassa on mahtavaa tietysti mieluisat projektit omalta alalta liittyen sekä mahdollisuus päästä toteuttamaan ja haastamaan itseään erilaisissa toimeksiannoissa. Kaiken huvin lomassa saa myös palkkioita tehdystä työstä.

Parhaimmistoa kuitenkin on muiden vuosiluokkien opiskelijoihin tutustuminen ja yhdessä tekeminen. Hyvällä porukalla on hauskaa viettää myös vapaa-aikaa.

Vaikka osuuskunta on silkkaa iloa, on vanhempien opiskelijoiden toiminta osuuskunnassa tulossa tiensä päähän. Valmistumisten häämöttäessä on monien aika antaa rakas Team Kestävä jälleen lukuvuoden vaihtuessa uusien tekijöiden hellään ja varmasti hyvään huomaan.

Apri Lönnqvist
Kestävän kehityksen opiskelija ja osuuskunta Team Kestävän hallituslainen

HAMKin kestävän kehityksen koulutusohjelman opiskelijat kirjoittavat Kumisaapas-blogiin kaksi kertaa kuukaudessa osana Yhteisillä aalloilla -hanketta.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}