Myötävirrassa kesään

Uusia kosteikkoja, ruoppausta, hoitokalastusta, iloista touhua lasten kanssa, avustuksia vesiensuojelutyölle. Vanajavesikeskuksen kevät on ollut täynnä vauhtia ja tekemisen meininkiä.

Saarikonojan laskeutusallas ja pohjapatosarja sekä Toivanjoen Natura-alueelle kaivetut lintujen avovesialtaat olivat kevään suurimmat kunnostustoimet.
Veden matkassa –retkipäivät kiersivät maakuntaa kolmen viikon ajan ja kevään pääyleisötapahtuma järjestettiin tänä vuonna Iittalassa. Äimäjärvipäivään osallistuivat kaikki Iittalan yhtenäiskoulun oppilaat sekä joukko jo koulunsa lopettaneita kansalaisia.

Omaehtoisia vesistökunnostuksia Vanajavesisäätiö tuki 10 000 eurolla. Tästä voit lukea lisää ajankohtaista –palstalta.

Kesälläkin tapahtuu.

Viestejä Vanajavedellä –näyttelyyn voit tutustua Evokeskuksessa koko kesän ajan.

Myötävirran viesti –melonnassa nautitaan kesästä ja yöttömästä yöstä kesäkuun 28.-29. päivä.

Mommilanjärvellä soudellaan 19.7. juhlatunnelmissa, kun tapahtuma täyttää tänä vuonna 25 vuotta. Myös Vanajavesikeskus on paikalla omalla infoteltallaan.

Maakunnan rapukuninkaallinen kruunataan valtakunnallisilla kotiseutupäivillä Hämeenlinnan torilla elokuun 8. päivä. Vanajavesikeskuksen infoteltalta saat raputietoutta ja hyviä vinkkejä rapukesteihin.

Kesä huipentuu upeaan Vanajavesi Sävelin -konserttiin Hattulan Petäyksessä 12.8. Illan päätähtinä ovat Heidi Kyrö ja Panssarisoittajat. Tarjolla on myös kahvitus, illallisbuffet ja majoitusta.

Vanajavesikeskuksen poppoo toivottaa kaikille aurinkoista ja lämmintä kesää!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}