Melontareitit

Kaartjoen melontareitti

Kaartjärven eteläpään jylhä maisema pitkine harjumaisine saarineen lumoaa melojan heti lähdössä. Lyhyen järviosuuden jälkeen keväinen vuolas virta tempaa kanootin tervaleppien ja rentukoiden kehystämään uomaan. Rauhoita mielesi ja nauti hiljaisuudesta, kun kapea mutkitteleva joki johdattaa kanoottisi verkkaisesti läpi hämäläisen metsämaiseman.

Linkit reittikuvauksiin:Toivanjoen melontareitti

Toivanjoen rannat ovat korkealla ruovikolla kehystettyjä lintubongarin paratiiseja. Kiikarit kannattaakin olla kaulassa, sillä monenmoisten vesilintujen kirjo on taattu. Keväiseen aikaan kasvukauden alussa ruovikon yli näkee pitkälle ja luhdan keskellä voi seurata kurkien verkkaista kävelyä.

Linkit reittikuvauksiin:


Hauhon melontareitti

Reittiä päivitetään vuoden 2024 aikana!

Verkkaisesti virtaava Sairialanjoki kuljettaa melojan uskomattoman rauhoittavaan idylliin. Kesän korvalla rentukat ovat kukassa ja kaikkialla on heleän vehreää. Rehevä kasvillisuus sulkee ihmisen käden jäljen näkymättömiin, kunnes Tuuloksen keskiaikainen kivikirkko piirtyy näkyviin kauniissa maalaismaisemassa.


Loimijoen melontareitti

Loimijoen melontareitti on moni-ilmeinen ja kiinnostava kokonaisuus. Latvavesien erämainen tunnelma ja kapea virta vaihtuu ihmisen historiasta kertoviin idyllisiin kyliin, upeisiin hiekkarantoihin ja järvenselkiin.

Linkit reittikuvauksiin:


Vanajaveden melontareitti

Vanajaveden melontareitti saa alkunsa Kokemäenjoen latvavesiltä ja halkoo koko Kanta-Hämeen matkallaan Vanajanselälle. Ylävirran vuolas ja kapea virta rauhoittuu hiljalleen ja saa vähä vähältä lisää vettä pikku puroista, kunnes Mommilanjärveltä eteenpäin se on rauhallinen molempiin suuntiin melottava vesireitti.

Linkit reittikuvauksiin: