Siivu suolasiikaa ruisleivälle, kuivaa itävaltalaista Rieslingiä kyytipojaksi ja taivas aukeaa.
Kaikista järvikaloistamme on siika ehdottomasti maukkain graavikalamme. Sen valkoinen pehmeä liha on herkän makuinen ja rakenne suussa sulava. Tätä jaloa makua ei saa peittää liialla kikkailulla suolasiikaa valmistettaessa.
[quote]Tätä jaloa makua ei saa peittää liialla kikkailulla.[/quote]
Aseta siikafileet leivinpaperin päälle ja nypi lihasruodot pois ruotopihdeillä. Ripottele fileiden päälle reilusti karkeaa merisuolaa. Ota fileen hännästä kiinni ja ravista ylimääräinen suola pois. Tämän jälkeen ripottele hieman sokeria fileiden päälle.
Aseta fileet vastakkain, kääri tiukasti leivinpaperiin ja siirrä jääkaappiin painon alle. Fileiden koosta riippuen anna kalan suolaantua kuudesta kahteentoista tuntiin. Voit kääntää paketin kerran ympäri tasaisen suolaantumisen varmistamiseksi.
Ota fileet jääkaapista. Pyyhi ylimääräinen suola keittiöpaperilla ja leikkaa fileet ohuiksi siivuiksi kohti häntää.
Ripottele vielä tilliä kalaviipaleiden päälle. Avot, nassikatkin tykkää!