Lounais-Hämeestä löytyy lähiluonnon ihmeitä

Lähiluonnon ihmeitä Lounais-Hämeessä -hanke käynnistyi syyskuussa forssalaisten eskareiden luontotuokioilla. Yhteensä 8 Axel Wahrénin ja Pihakoivun eskariryhmää pyydystivät sekä tutkivat vesiötököitä sekä onkivat Kehräämön rannassa. Lisäksi Hyrian harjoittelijamme Petri Keinonen laulatti lapsia yhdessä HAMKin projektipäällikkö Mika Soramäen kanssa. Lapset tekevät päiväkodilla taideteoksia luontotuokion pohjalta, joista kootaan näyttely Forssan kaupunginkirjastoon 7.-17.3.2023 osana Forssa 100 vuotta -juhlallisuuksia.

Hanke jatkuu helmi-maaliskuussa pilkkipäivien merkeissä Humppilassa ja Tammelassa jäätilanteen salliessa. Lisäksi keväällä vieraillaan myös Ypäjällä ja Jokioisissa, ja jokaiseen hankekuntaan kootaan omanlaiset näyttelyt luontotuokioiden tunnelmista.

Hankkeiden avulla toteutettu tietoja, taitoja ja tunteita yhdistävä ympäristökasvatus on tärkeä lisä Kanta-Hämeen varhaiskasvatustoimintaan. Tällaista arvokasvatusta tarvitaan oman lähiympäristön suojelutarpeen ymmärtämiseksi ja kestävän elämäntavan omaksumiseksi.

Lähiluonnon ihmeitä Lounais-Hämeessä -hankkeen toteutusaika on 1.9.2022-31.5.2023. Rahoituksesta vastaa LounaPlussa ry (80 %) sekä Vanajavesisäätiö sr ja HAMK (20 %).
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}