Lähikalapiiri pyörii vastakin

Vuoden alusta käynnissä ollut Hämeen lähikalapiiri -hanke päättyi marraskuun puolivälissä. Vanajavesikeskuksen internet-sivujen yhteyteen perustettu lähikalapiiri-sivusto jatkaa kuitenkin toimintaansa tavalliseen malliin. Lähikalapiirissä on tällä hetkellä 56 jäsentä ja ammattikalastaja Konsta Kankaala toimittaa piiriläisille aktiivisesti kalaa. Konstan saaman sivusaaliin hyödyntäminen on tehostunut tätä kautta huomattavasti, kun haukimassaa on toimitettu jäsenille hankkeen aikana lähes 200 kg ja Hämeenlinnan William’s Pub on ottanut sen syyskuusta alkaen hankintalistalleen.

Vähempiarvoisen kalan käytön kannustamisen lisäksi Hämeen lähikalapiiri -hankkeessa opetettiin koululaisia ja kuluttajia käsittelemään ja valmistamaan kalaa kalankäsittely- ja kalaruokakursseilla ympäri maakuntaa sekä järjestettiin hoitokalastustalkoita yhteistyössä Hämeen ammattikorkeakoulun ja Hyrian kanssa. Hyrian kokkiopiskelijat jatkojalostivat särkeä huomattavia määriä. Hyrian oppilasravintoloissa (Hyrilla, Ruokakello ja Helinä) pääsevät kaikki halukkaat maistamaan oppilaiden kehittämiä särkiruokia joulupöydässä. Särkimassasta tehtyjä ruokia voi maistella myös ravintola Graniitissa Riihimäellä.

Lähikalapiiri-sivuston lisäksi myös hoitokalastukset, kalakurssit ja muut toimenpiteet jatkuvat osana Vanajavesikeskuksen päivittäistä toimintaa.

Hämeen lähikalapiiri -hanke toteutettiin osittain Euroopan kalatalousrahaston (EKTR) ja Vanajavesikeskuksen rahoituksen turvin.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}