Kyllä maalla on mukavaa

Mikroskopoinnin, tanssin ja laulun matka halki kauniin Kanta-Hämeen toteutui tänä keväänä.

Operaatio Sammaleinen ja Viestejä Vanajavedellä -hanke hyppäsivät pyörien päälle. Veden matkassa –retkipäivät veivät meidät Hauholle, Tuulokseen, Lammille, Lopelle, Kärkölään, Tammelaan ja Sääksmäelle.

Pienten koulujen väki otti meidät sydämellisesti vastaan ja sama lämpö ja välittäminen huokui yhteisessä päivässämme. Oli upeaa nähdä kutosluokkalaisen huolenpito ykkösen pienimmästä kouluruokailussa tai välitunnilla.

Operaatio Sammaleisen Peten ja Katin huikeaan musiikilliseen iloitteluun lähtivät kaikki mukaan täysin rinnoin eläytyen. Välillä tanssittiin raivokkaina aaltoina, välillä hiljennyttiin kuulemaan Peten korvia hivelevää soitantaa ja Katin seireenimäistä laulua.

Vesinäytteiden haku oli joka puolella oma seikkailunsa, kun matka rantaan vaihteli sadasta metristä puoleentoista kilometriin. Joissakin kouluissa olivat vanhemmat tai naapurit laittaneet meitä varten myös kalapyydyksiä ja näin pääsimme tutustumaan elävästi myös kalastoon.

Uutterien tutkijanalkujen kanssa saatiin hienoja vesinäytteitä. Hankajalkaiset ja vesikirput herättivät ansaittua ihmetystä mikroskopoidessa ja päiväkorennon toukat taas suurta hirvitystä. Kaikista lapsista huokui jo nyt kiinnostus vesiluonnosta ja omasta ympäristöstä.

Pienten koulujen yhteisvastuu ja luottamus antavat lapsille varmasti isot eväät tulevaan opiskeluun ja elämään.

Kuljetaan veden matkassa taas kesäloman jälkeen, kun koulutie jatkuu.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}