Kosken partaalta seminaarin syövereihin

Vanajavesikeskuksen tiimi käväisi kuluneella viikolla Iisalmessa yhdistetyillä kolmen päivän vesistökunnostusseminaari- ja tyhy-päivillä. Sää suosi, kuinkas muuten, ja lisäbonuksena matkalla olivat kauniit järvimaisemat mennen tullen. Niihin ei kyllästy koskaan!

Olosuhteet eivät perilläkään voineet olla paremmin kohdallaan. Tasokas mutta edullinen mökkimajoituksemme Sonkakoskella oli erittäin onnistunut valinta hotelliyöpymisen sijaan. Vieressä kohiseva koskikaan ei kesäisellä linnunlaululla höystettynä juuri joukkiotamme haitannut, päinvastoin.

Vaikka seminaari sanana kuivahkolta kuulostaakin, niin näiden seminaaripäivien kokonaisantia ei voi meidän osalta kuivaksi kutsua millään mittarilla. Enemmän tuli työhyvinvointia kuin seminaaria.

Paikalliseen vesistöön tutustuivat perusteellisimmin tiimin pojat, Mika ja Mikko, kartoittamalla oitis kalakannan. Saaliiksi kosken kuohuista tuli muutama kirjolohi, kolme haukea, pari ahventa ja taimen. Puhumattakaan tietysti niistä köriläistä, jotka sattuivat pääsemään veljeksiltä karkuun… Illalliseksi nautittiin näiden kalastaja-konkareiden pyytämää ja valmistamaa tuoretta, paikallista ja herkullista lähikalaa uusien perunoiden kera. Nam, kyllä meidän kelpasi.

Ylä-Savon vehreä luonto oli jopa niin inspiroivaa, että sivutuotteena valmistui mökkiterassilla tiimityönä yksi hankehakemuskin. Tuntuma paikallisiin vesiin jatkui saunassa ja kylpypaljussa.

Itse vesistökunnostusseminaarin parasta antia oli bussiretki Maaningan kunnostuskohteille; Viannankoskelle ja Patalahden lintukosteikolle. Hyvien esitysten lisäksi toisen päivän teemaryhmiin oli valittu kiinnostavat aiheet, joista virisi ryhmäläisten kesken hyviä keskusteluita.

Kotimatkalla oltiin kaikki sitä mieltä, että tämä reissu kyllä kannatti. Todettiin, että Iisalmi on kaunis ja vehreä kaupunki, jossa asuu mukavia ja leppoisia ihmisiä. Sinne voisi matkata toistekin.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}