Koko perheen luontopäivää vietettiin Lammin biologisella asemalla

Vanajavesikeskuksen vuoden pääyleisötapahtumaa vietettiin tänä vuonna yhdessä 375-vuotissyntymäpäiviään juhlivan Helsingin yliopiston kanssa lauantaina 15. 8.2015.

Lammin biologisella asemalla järjestetyssä koko perheen luontopäivässä tutustuttiin ympäristöntutkimuksen ja -hoidon teemoihin eri toimintapisteissä. Biologisen aseman toiminnasta kiinnostuneilla oli myös  mahdollisuus tutustua laitoksen tiloihin ja toimintaan opastetusti.

Suurta mielenkiintoa kävejöissä  herätti tutustuminen vesinäytteen ottoon joko rannasta haavimalla tai veneellä järveltä noutaen. Itse otettujen vesinäytteiden elämää analysoitiinkin mikroskoopeilla ahkerasti Vesikirppusirkuksessa asiantuntijoiden opastuksella. Lyhyellä veneretkellä käyneet tutkivat samalla myös Pääjärven näkösyvyyttä Secchi-levyn avulla.

Koiransuolenojan pohjapatosarjaan tutustuminen keräsi lähes kaksi pikkubussillista kiinnostuneita kävijöitä. Pohjapatosarja on yksi Vanajavesikeskuksen ja Lammin biologisen aseman yhteistyössä tekemistä kunnostuskohteista ja sen tarkoituksena on vähentää vesistöön päätyvää kuormitusta.

Särkibaarissa  hyviä lupauksia vesien hyväksi tekivät  lähes kaikki kävijät, jotka saivatkin lupauksen annettuaan maistaa herkullista savusärkeä.

Vilkkaan tapahtumapäivän päätteeksi Luontoillan asiantuntijat vastasivat sekä paikallaolijoiden esittämiin että etukäteen lähettyihin kysymyksiin  mm. hyönteisistä, kaloista, kasveista, sammakoista  ja vesistä.

Niin aikuisia kuin lapsiakin viihdyttivät iltapäivän aikana Petri Keinosen ja Kati Kotilaisen musisointi, kotipihan eläimet, Onni-Monni sekä maistuva buffetti.

Kalantunnistuskisan ja vesivisan arvonnoissa onnettaren suosikeille on ilmoitettu henkilökohtaisesti.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}