Veden virtausta hidastavan laskeutusaltaan rakentaminen.
Vesienhallinnan työkalupakki
Teuronjoen ja Puujoen alueelle
Vesienhallinnan työkalupakki
Teuronjoen ja Puujoen alueelle
Kokoa oma työkalupakkisi, jonka avulla voit suunnitella ja parantaa oman tilasi vesienhallintaa! Kirjaudu ja kerro kokemuksesi keinojen käyttökelpoisuudesta.
Veden virtausta hidastavan laskeutusaltaan rakentaminen.
Kosteikot ovat patoamalla tai kaivamalla tehtyjä osittain avovesipintaista vesiensuojelurakenteita.
Tulvavedet pysäytetään tai niiden kulkua hidastetaan ohjaamalla vettä esimerkiksi metsikköön tai muulle soveltuvalle alueelle ennen niiden joutumista uomaverkostoon ja päävesistöihin.
Altaat tulee tyhjentää lietteestä tarpeen mukaan 3-10 vuoden välein, riippuen altaan kapasiteetista ja siihen kohdistuvasta kuormituksesta. Täyttymiseen varaudutaan mitoituksessa lietevaran avulla.
Putkipato, settipato, munkki ,
V-pato ja putousportaat.
Ainakin kuminan viljely on ollut helppoa ja pääosin tuottavaa. Kuminan jälkeen pellon vehnäsadot ovat muutaman vuoden ajan usein olleet aiempaa suurempia.
Positiiviset vaikutukset ovat monipuolisia jos altaalle löytyy hyvä paikka. Kiinteistöjen rajat usein ojissa, haasteellisia maanpinnanmuotoja, läjitysalueiden löytyminen läheltä (jos pellolle ei voida läjittää), tyhjentämiseen käytettäville koneille soveltuva huoltokäytävä oltava jne…
Laskeutusaltaan vesitilavuus on pienehkö, joten isot tulvavesimäärät eivät niihin mahdu. Siksi monta pientä allasta peräkkäin on parempi kuin yksi.