Kukkia – koukuttava kalavesi

Kauneudestaan ja puhtaasta vedestään tunnettu Kukkia on suosittua mökkeily- ja virkistyskalastusaluetta. Kukkia on Kokemäenjoen vesistön Hauhon reittiin kuuluva järvi, joka sijaitsee valtaosin Pälkäneen ja osin Hämeenlinnan alueella. Kukkian kaakkoiskulmalta pääsee Kuohijoen kautta Kuohijärvelle ja lounaassa se laskee lähes samassa tasossa olevien Vuollekeskisen ja Vihajärven kautta Vähä-Roineeseen.

Kukkia on kirkasvetinen ja suhteellisen karu järvi, jonka ekologinen luokitus on hyvä. Saaria on yli 300, joista suurin on Evinsalo. Suurin avoin vesialue on noin kahden kilometrin mittainen Lehtisaarenselkä. Lukuisat karikot ja siirtolohkareet vaikeuttavat järvellä liikkumista ja kalastusta mutta toisaalta luovat kalastajalle hienoja haasteita. Jyrkissä penkoissa piileskelevät isot ahvenet, joista Kukkia on tunnettu. Myös kuhaistutukset ovat kantaneet hedelmää ja nyt jigaajan tai uistelijan päivää piristävät jättihaukien lisäksi myös kuhat. Järvessä on kestävä muikkukanta eikä taimenkaan ole harvinainen saalis. Kukkian täplärapukannat ovat runsaat ja ravut kookkaita.

Lupien myyntipaikat:

  • Rautajärvi: Ravintola EloTähkä, puh 040 7268 044
  • Luopioinen: Minnan Kukkamaa, puh 040 1468 144
  • Padankoski: Kirsi Saarinen, puh 040 7286 464

Veneenlaskupaikat:

Matinojanranta Holja veneranta, Talasniemi veneluiska, Raholahti veneranta

Palvelut:

Kuohijärvellä ja Kukkialla on runsas valikoima mm. majoitus- ja ateriapalveluita. Näihin voit tutustua Visit Kukkian sivuilla.