Koskikalastuspaikat Vihavuosi ja Hauhon vuolle

Vihavuosi sijaitsee Hauholla, Sydän-Hämeessä. Sen luonnonkaunista maisemaa hallitsevat koski ja ympäröivät ’vuoret’. Kylän erikoinen nimi juontuu sanoista vihainen vuo tai vuolle, jolla viitataan kylän ’vihaiseen’ koskeen. Aina Helsingistä asti matkustettiin Vihavuoteen kalastamaan. Yön pimennossa koskesta sai jopa seitsemänkiloisia lohia. Koskesta lohta pyytämässä on nähty sellaisia kuuluisuuksia kuten lohiherroiksi nimetyt Eino Leino, Sulo Vuolijoki, Väinö Lampén ja joku Järnefelteistäkin.
Tänäkin päivänä Vihavuosi on tunnettu perhokalastuskohde ja sen kalastussäännöistä, luvista ja palveluista voit lukea täältä; https://www.vihavuosi.fi/kalastus.html

Hauhon vuolle

Parisataa metriä pitkä vuolle sijaitsee Iso-Roineen ja Hauhonselän välissä. Keskikesällä Vuolteessa on paljon pientä särkikalaa ja niiden perässä tulevat ahvenet ja taimenet mässäilemään helpolla saaliilla. Taimenen ja ahvenen lisäksi yleisimpiä saaliskaloja ovat kirjolohi, säynävä ja hauki.

Kalastusluvat:

10 euroa/24 tuntia, 30 euroa/10 vrk tai 50 euroa/kalenterivuosi.

Lupa-alue:

Hauhon vuolle, josta Iso-Roinevesi laskee Lakkianselkään.
Lupa oikeuttaa kalastamaan myös muissa Vitsiälän osakaskunnan vesissä Vihavuoden koskea lukuun ottamatta.

Luvanmyyntipaikat:

Alvettulan kyläkauppa 045-675 0089
Matti Rantti Ky 03-6751190

Säännökset:

Kalastus sallittua perholla, heittovavalla, pilkillä, uistimella ja ongella. Koukkukalastus matosyötillä kielletty. Kalastus kielletty syysrauhoituksen aikana 11.9-15.11. Uistimen veto moottoria hyväksikäyttäen on kielletty Vuolteessa.