Kalan lumoissa -hanke on suunnattu perheille


Kalan lumoissa -hanke on uudenlainen avaus Vanajavesikeskuksen toiminnassa, sillä tällä kertaa kalastusharrastuksen pariin aktivoidaan perheitä ja samalla tutustutaan yhdessä lähialueen vesistöihin. Tavoitteena on toteuttaa yhteensä 17 kpl perheiden ja lasten kalastusaiheista tapahtumaa ympäri maakuntaa yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Hanke on ollut käynnissä elokuusta 2023 alkaen ja tähän mennessä perheille on järjestetty kalankäsittelykursseja Hämeenlinnassa, Parolassa ja Turengissa sekä pilkkitapahtumia Tervakoskella, Hämeenlinnassa ja Lopella. Näissä tapahtumissa yhteistyökumppaneina olivat mm. Tervekosken Suruton ry, Hämeen kalatalouskeskus sekä Lopen MLL. Olimme myös mukana Iittalan MLL:n järjestämässä pilkkitapahtumassa Äimäjärvellä. 

Näiden kalankäsittely- ja kalastustapahtumien lisäksi hankkeessa järjestetään erilaisia vedentutkimustuokioita perheille sekä lapsille ja nuorille. Alkusyksystä järjestimme perheille vedentutkimusta Pääjärvellä osana Helsingin yliopiston Lammin biologisen aseman avoimia ovia. Lisäksi viime syyskuussa osallistuimme Hämeenlinnan 4H-yhdistyksen organisoimiin 8-luokkalaisten Metsäpäiviin Hämeenlinnan Ahvenistolla. Lähes 450 kasiluokkalaista Parolan, Nummen ja Lyseon yläkouluista analysoi kanssamme Ahvenistonjärven tilaa ja pohti puhtaan veden merkitystä. 

Kesällä ja alkusyksystä haluamme tarjota perheille mahdollisuuden osallistua kunnostustalkoisiin kalavesien hyväksi. Samoin järjestämme mm. onkitapahtumia. Ilmoitamme talkoo- ja tapahtuma-ajankohdista Vanajavesikeskuksen internet-sivuilla. Tervetuloa mukaan!

Kalan lumoissa -hankkeen toteuttajia ovat Vanajavesikeskus ja Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK). Hanke saa avustusta kalastonhoitomaksuvaroista Pohjois-Savon ELY-keskuksen Järvi-Suomen kalatalouspalveluilta. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}