Juurakkojumppaa

Edellisenä iltana varasin olohuoneen lattialle kuvaamistarvikkeet valmiiksi seuraavan päivän etappia varten. Kohteena tulisi olemaan Alajärven ympäristö. Kävimme siellä kuukausi takaperin perheen kanssa viettämässä retkipäivää ja siitä lähtien olen halunnut sinne takaisin ajan kanssa. Syksy on ollut tänä vuonna varsin lämmin ja luonto on näyttänyt itsestään parhaimman puolensa.

Aamulla, kun olin tekemässä lähtöä, syksy paljasti itsestään sen toisen puolen. Kosteus ja kaiken peittämä harmaus oli kaapannut maiseman.

Kuvausvälineet takaisin odottamaan seuraavaa kertaa.

Alajärvi sai odottaa itseään seuraavalle lauantaille, jolloin oli selkeästi paremmat sääolosuhteet. Lokakuun lopulle osui lämmin ja aurinkoinen päivä. Lähtöpaikakseni valitsin Tervaniemen uimarannan. Samasta paikasta lähtee selkeä raitti, jota pitkin pääsee aina Katiskoskelle asti. Oma haluni oli löytää luonnonpolkuja ja tutkia aluetta vähän enemmän ”juuri- ja kivitasolla”. Esimerkiksi heti veneparkin vierestä lähti kiva polku, joka kiersi Tervaniemen rantaa seuraten. Oikein mukavaa juurakkojumppaa upeassa järvimaisemassa!

Tervaniemen jälkeen polku muuttui latupohjaksi ja ohjasi minut pois rannan tuntumasta. Yritin aikani etsiä uutta reittiä järven läheisyyteen, mutta toivo hiipui yhdessä valitsemieni polkujen kanssa. Vietettyäni alueella muutaman tunnin, minusta tuntui, etten saanut alueesta kuin karkean pintaraapaisun. Läntinen puoli oli vielä näkemättä ja yhtenäinen reitti järven ympäri löytämättä. Tähän tutkimusmatkaan ei pari tuntia riittänytkään.

Seuraavana sadepäivänä tutkitaan siis karttaa tarkemmin.

Jussi Kontio
maastopyöräharrastaja vanajavesikeskus(at)vanajavesi.fi

ps. tältä se näytti: https://www.youtube.com/watch?v=oUNKfAb8NkM

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}