Jussin mietteitä helmikuussa 2014

Minusta tehtiin 6.2.2014 Vanajavesisäätiön hallituksen puheenjohtaja. Tässä ensivaikutelmiani:

Haluan, että Vanajavesi on tulevaisuudessa tunnettu kauniina ja houkuttelevana, koko Suomen kansallisaarteena. Sanotaanhan, että Vanajavesi on ollut Suomen järvien kuningatar. Sellainen status sillä pitää olla tulevaisuudessakin!

Tiedän, että edessämme on suururakka, joka ehdottomasti pitää tehdä. Parinsadan vuoden aikana aiheutettua rehevöitymistä, umpeenkasvua ja sinileväongelmaa ei korjata muutamassa vuodessa.

Olen varma, että onnistumme saamaan Vanajaveden ja sen laajat valuma-alueet hyvään kuntoon. Uskallan sanoa näin, koska olemme saaneet ”talkooseen” mukaan jo nyt muun muassa alueen kunnat, paljon yrityksiä, viranomaisia, kansalais- ja etujärjestöjä, tutkimus- ja oppilaitoksia sekä runsaasti innostuneita ihmisiä. Moottorina on pieni, mutta tehokas Vanajavesitiimi.

Nautin itse Vanajavedestä päivittäin; hiihtelen jäällä, kalastan, soutelen, uin ja tarkkailen siinä samalla järvikuningattaremme nyt yhä petraavaa hyvinvoinnin tilaa.

Ehdotan, että entisestään lisäämme myös niitä toimenpiteitä, joiden avulla eri tahot, myös suuri yleisö, tulee tietoiseksi tästä suururakasta; miten siinä voi olla mukana ja sitoutuu tuomaan oman panoksensa tähän arvokkaaseen parannustyöhön. Pieninä tällaisina virikkeinä voisivat toimia – toivon mukaan perinteiksi muodostuvat Vanajavesi Sävelin -konsertti ja rapumaakuntastatuksen vaaliminen.

Tulehan mukaan talkooseen!

Juhani Honka
juhani.honka(at)aina.net

 

 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}