Hauen kalastus Vanajalla

Hauen kalastus Vanajalla on hankalaa, koska järvi on suuri ja kaloja rajattu määrä. Siksi tässä on muutama vinkki aloittelijoille. Usein Vanajalle mennessä kalaa nousee aika hyvin jos heittää rannasta. Veneellä kalastaessa luvut ovat suurempia jos veneen jostain saa niin pääsee helpommin kasvuston reunaan heittämään. Kaupungin veneitä saa käyttää vapaasti niitä löytyy Vanajan rantaa myöten. Vaikka rautatiesilta on Hämeenlinnan yksi legendaarisimmista kalapaikoista niin ei se kalastajaa nykyään kamalan hyvin palkitse. Helpoin tapa löytää hyviä paikkoja on maalaisjärki ja satelliitti kuvat.

Kesällä noin ilta auringon tullessa alkaa hauen ilta syönti, mikä on useasti hyvä kalastus aika Vanajalla. Illalla suosittelen särki shädejä, koska Vanajalla on iso särkikanta tai monivärisiä spinnereitä, koska spinnerin bleidit tuottavat väreilyä, mikä houkuttaa kaloja samoin bleidien kiertävä liike heijastaa auringon valoa, mikä näyttää kalalle ihan valon vilkkumiselta ja kala ärsyyntyy. Illan tullen petokalan löytää

pienen kalan läheltä esim. läheltä lumpeikkoa. Usein illalla löydät pienen kalan parven kun ne nousevat pintaan keräämään ravintoa silloin on aika heittää viehe vähän matkan päähän parven taakse ja kelata se parven läpi tai ohi pienillä kelaus tauoilla silloin voit vaan toivoa, että pian tärähtäisi koukun päähän hauki. Kesällä käytännöllinen väline on offset hook shädit. Kesän paahteessa hauki menee lumpeikkoon piiloon aurinkoa silloin offsetin heitto on hyvä idea.

Kireitä siimoja!

Kaapo Riihimäki, tet-harjoittelija

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}