Hämeen rapukuningas 2014 on Kari Viitamäki Hämeenlinnasta

Perjantaina 8.8.2014 kruunattiin Hämeen rapumaakunnan uudeksi rapukuninkaaksi emeritus aluejohtaja ja Aulangon johtaja Kari Viitamäki.

Vanajavesisäätiö valitsee vuosittain rapukuninkaallisen, jonka tehtävänä on edistää raputietoutta, rapujen syöntikulttuuria sekä maakunnan markkinointia rapumaa-kuntana. Kaudella 2014-2015 painopisteenä on erityisesti Hämeen ravin¬toloiden rapukulttuurin edistäminen sekä Sibelius ja ravut -teema. Lisäksi valitun kuninkaallisen tulee osallistua seuraajansa etsintään, kruunaamiseen, perehdytykseen ja ohjaukseen.

Kari Viitamäki täyttää tehtävän vaatimukset erinomaisesti. Hän on ollut innokas ravustaja ja ravuilla herkuttelija jo lapsesta asti ˗ siis rapujen suurkuluttaja. Hän tuntee pitkän ja monipuolisen hotelli- ja ravintola-alan työkokemuksensa ansiosta ravin¬toloiden rapukulttuuria ja on nyt emerituksena valmis tuomaan oman panoksensa maakunnan rapukulttuurin kehittämiseen.

Aiemmin rapukuninkaallisen tittelin ovat saaneet:
– v. 2010 opetusneuvos Raimo Honkavuori
– v. 2011 Ilorannan emäntä Leena Haavisto
– v. 2012 kalatalousneuvoja Petri Mäkinen
– v. 2013 maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen

Kruunajaiset pidettiin Hämeenlinnan torilla valtakunnallisten kotiseutupäivien ava-jaisten yhteydessä. Rapukuninkaan kruunasi vuoden 2011 rapukuningatar Leena Haavisto. Rapumaakuntajulistuksen julisti kansanedustaja, maakuntahallituksen puheenjohtaja Johannes Koskinen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}