Hämäläistä eksotiikkaa

Jokainen meistä on varmasti nähnyt jonkinlaisen urheilumainoksen, dokumentin tai videopätkän, jossa näytetään upeita maisemia. Valaistus luo draamaa ja välillä tulee mietelauseita puhuttuna tai tekstinä näytölle.

Tulee kaikkensa antaneita ilmeitä, joista onnistumisen tunne paistaa katsojalle. Baijerilainen vuorikylä taustalla, kamera kiertää keskiössä olevaa urheilijaa ja paljastaa toiselta sivulta Garda-järven jylhät maisemat. Whistlerin vuoren rinteitä tullaan kovaa ryskyen alaspäin ja kaverille heitetään ylävitoset hienon laskun jälkeen. Kiemurrellaan Teneriffan serpentiiniteitä ikuisessa auringonlaskussa. Ajatus eksotiikasta vie meidät kauas kotoa.

Kello näyttää kivasti, että olisi aika lähteä töistä kotiin. Hyppään pyöränselkään ja päädyn tuttuun T-risteykseen. Vasemmalle kotiin… vai oikealle? Seikkailu alkaa aina päätöksestä tehdä jotain tavallisesta poikkeavaa.

Poljen Lehijärven ympäri. Mutkainen serpentiinitie, nousuja ja laskuja upeissa puitteissa. Valaistus! Laskeva aurinko värjää viimeisellä kajastuksellaan lumen peittämät pellot ja järven jään.

Kamera, käy!

Jussi Kontio
maastopyöräharrastaja vanajavesikeskus(at)vanajavesi.fi

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}