En ollut koskaan nähnyt järveä

Juttelin jokin aika sitten erään kiinalaisnuoren kanssa. Hän on asunut ja opiskellut Suomessa neljä vuotta ja viihtyy hyvin. Asuu pääkaupunkiseudulla ja tekee Helsingissä väitöskirjaa luonnontieteen alalta.

Utelin, mikä oli saanut hänet alun perin kiinnostumaan Suomesta ja tulemaan Suomeen.
– Täällä on metsää ja joulupukki.

Hän kertoi googlanneensa Suomeen ja pohjoismaihin liittyviä asioita: luontoa, kulttuuria, kaikkea. Siihen aikaan google vielä toimi Kiinassa. Suomi kiehtoi aina vain enemmän ja lopulta hän päätyi Suomeen opiskelemaan. Ja täällä kaikki on niin erilaista, eksoottistakin.

– Kun tulin Suomeen, en ollut koskaan nähnyt järveä.

Niinpä niin. Meille tuhansien järvien maan kasvateille ovat järvet ja järvinäkymät tavallisia. Mutta monille ulkomaalaiselle ne eivät ole. Tänne saapuvalle matkailijalle ne saattavat olla ikimuistoisia ensikohtaamisia ja suuria elämyksiä. Ei tällaiselle turistille tarvitse olla mitään erityisiä superpalveluita olla. Viedään heidät järven rantaan ja järvelle, oli kesä tai talvi. Annetaan heidän nähdä ja kokea se, mikä meille on tavallistakin tavallisempaa. Tarjotaan rannassa kahvit ja korvapuusteja. Tai mustikkapiirakkaa.

Ja annetaan luonnon vaikuttaa.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}