Elokuun kuulumiset

Elokuuhun kuului vilskettä ja vilinää. Vanajavesikeskuksella elokuu oli hyvin tapahtumarikas ja ohjelmaa löytyi niin lapsille kuin aikuisille.

Elokuu alkoi nelipäivisillä lastentaidefestivaali Hippaloilla, joissa Vanajavesikeskus piti Veden monsterit – työpajaa. Työpajalla tutkimme planktonhaavilla saatuja veden monstereita, kuten vesipunkkeja ja päiväkorennontoukkia, mikroskoopin avulla. Mikroskoopin linssin alta ne todellakin näyttivät monstereilta.

Hämeenlinnan Elomessuilla meitä pääsi myös jututtamaan Vanajavesikeskuksen teltalla ja samalla silmäilemään täplärapuja akvaariostamme. Lauantai meni aurinkoisella säällä, mutta ihmiset eivät sateitakaan säikähtänyt sunnuntaina, vaan kävijöitä riitti koko viikonlopulle.

Tervakoskella olimme Tervassa tapahtuu – tapahtuman äärellä, jossa koululaisille oli järjestetty ohjelmaa tehtävärastien muodossa. Tehtävärastillamme oli aiheena maailman vesivarat ja myös Onni-Monni oli uiskennellut paikalle ilahduttamaan paikallaolijoita. Vanajavesikeskus Onni-Monnin kera onnitteli kunnioitettavat 200 vuotta täyttänyttä Tervakoski Oy:tä myöhemmin iltapäivällä tapahtumalavalla.

Elokuun viimeiselle viikonlopulle riitti hulinaa. Rapuseminaarissa käsiteltiin aihetta; täplärapu – uhka vai mahdollisuus, josta ei tietoa puuttunut. Seminaarissa kuultiin loistavia luentoja rapuasiantuntijoilta ja päivä päättyi mielenkiintoiseen paneelikeskusteluun, jossa keskustelu oli erittäin aktiivista ja olisi voinut jatkua vielä usean tovin. Vanajavesisävelin ulkoilmakonsertissa pääsi nauttimaan valloittavan Ida Elinan esiintymisestä lauantaina. Esiintymiselle oli mitä loistavimmat puitteet, sillä luonnon helmassa saimme nauttia niin ihanasta musiikista kuin Vanajaveden kauniista maisemasta Petäyksessä. Konsertin jälkeen kruunattiin vielä uusi rapukuninkaallinen, Esa Erkamo, jota juhlistettiin rapuillallisten muodossa.

Elokuun viimeisiä päiviä vietetään ja voimme alkaa odottelemaan kumisaappaiden ja sadetakin kanssa syksyn saapumista.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}