Aurinkoa ja iloista tunnelmaa

Bussi kaartaa Jalavanniemen matkailualueen pihaan ja kohta purkautuu autosta viitisenkymmentä iloista Päiväkoti Peukaloisen eskaria.

Kirpakka pakkanen (-17) ei porukkaa pelota ja suuntamme heti Vanajanselän jäälle, jonne olemme jo kairanneet satakunta avantoa valmiiksi pieniä pilkkijöitä varten. Petri käy pilkkimisen abc:n nopsasti läpi ja sen jälkeen jakaudumme noin kymmenen kalastajan tiimeihin, jossa kussakin on oma ohjaajansa.

Ei aikaakaan, kun ensimmäiset ahvenet nousevat jäälle. Kalojen jatkokäyttö on hyvin suunniteltu, yksi evästää naapurin kissan ja toinen vie ahvenet äidille kalasoppaa varten. Aurinkokin alkaa lämmittää pieniä pilkkijöitä ja tunnelma on innostunut. Kun varpaita alkaa paleltaa, juostaan kavereiden kanssa hetki ja taas tarkenee.

Noin tunnin pilkkimisen jälkeen patikoimme kahdessa osassa takaisin Jalavanniemen kahvioon, jossa meille on Vanajanselän kalastusalueen tarjoamaa herkullista kalasoppaa. Kyllä kuuma keitto maistuukin ulkoilun jälkeen ja parhaat pistelevät kolmekin lautasellista lohikeittoa napaansa.

Ruuan jälkeen kirmaamme vielä jäälle ja nautimme ihanasta auringonpaisteesta ja kalastuksen jännityksestä tunnin verran ennen paluumatkaa päiväkodille.

Päivä oli onnistunut säätä myöten ja kokeneiden kalastajien hiljainen tieto siirtyi sukupolvelta toiselle. Lasten ja vanhempien yhteinen aika ja harrastaminen on arvokasta ja tärkeää. Talvinen pilkkiretki on mainio tapa viettää päivä ulkona luonnossa koko perheellä ja ottaa vaikka naapurinkin muksut mukaan. Eväät reppuun ja jäälle, mukavan yhdessä tekemisen lisäksi voi saaliskin vielä yllättää!

Seuraavan kerran tapaamme Mannerheimin lastensuojeluliiton Kalvolan yhdistyksen perinteisessä kalastustapahtumassa Iittalan Lepaanrannassa sunnuntaina 1.3. klo 12-14:30.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}