Ahven nappaa, särki narraa!

Vapa värähtää, pieni pilkkijä nostaa siimaa ja kohta räpiköi ahven jäällä. Menossa on Iittalan päiväkodin pilkkipäivä Heinunlahdella Vanajanselällä.

Kalat ovat mukavalla syönnillä ja vähän väljä kuuluu riemun kiljahduksia ahventen noustessa jäälle. Ilmapiiri on iloinen harmaasta säästä huolimatta. Hauskaa on huomata kuinka kavereita kannustetaan.

Pilkkimisen lomassa ehditään myös käydä syömässä Vanajanselän kalastusalueen lapsille tarjoamaa maukasta kalakeittoa. Loppujen lopuksi pilkkipäivä on ollut oikein onnistunut. Saalista on tullut kaikille. Moni suunnitteleekin jo tulevia pilkkireissuja vanhempiensa kanssa.

Hämeen Kalatalouskeskus yhdessä Viestejä Vanajavedellä -hankkeen kanssa vie talven aikana päiväkotilapsia ja koululaisia lähivesille pilkille. Tarkoituksena on kannustaa lapsia ja nuoria tähän luonnonläheiseen harrastukseen. Mukana Heinunlahden jäällä lapsia opastamassa oli myös joukko Kalvolan Kalastusseuran aktiiveja.

Viestejä Vanajavedellä -hanke oli menneellä viikolla mukana myös Hämeenlinnan lyseon yläasteen liikuntapäivässä. Aulangon tekosaarten luona kalaonneaan testaamassa oli 14 pilkkimisen liikuntamuodokseen valinnutta nuorta. Täälläkin kaikki pääsivät saaliin makuun.

Pilkkipäivät jatkuvat maaliskuun alussa, kun Kormun ja Joentaan koulujen oppilaat pääsevät kokeilemaan Kesijärven kalantuloa. Maaliskuussa on tarkoitus viedä edellisten lisäksi 4 muutakin koulua pilkille. Toivotaan, että talvi jatkuu ja kaikki koulut pääsevät turvallisesti pilkkimään.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}